جندی شاپور (البرز)

علمی فرهنگی

 125 يادمان و گستره‌ي تاريخي- فرهنگي در كاوش‌هاي باستان‌شناسان در منطقه‌ي «پاسارگاد» پيدا شد. به گزارش روابط عمومي پارسه- پاسارگاد اين يافته‌ها در كاوش‌هاي دشت «سر‌پنيران» در جنوب خاوري(:شرقي) دشت پاسارگاد به‌دست آمده است.
دشت سرپنيران با آب و هوايي معتدل، در ميان رشته‌كوه‌هايي ديوار‌مانند جاي گرفته است. به گفته‌ي يكي از كارشناسان باستان‌شناسي بررسي دشت سرپنيران به‌گونه‌ي پيمايشي انجام شده و در ميان يافته‌هاي به‌دست‌آمده، يادمان‌‌هايي از دوران ميان‌سنگي، نوسنگي، پيش از تاريخ‌(‌روستا‌نشيني) تاريخي و اسلامي وجود دارد. ديرينگي يادمان‌هاي شناسايي‌شده، يك فرآيند زماني از 12000 سال پيش تا‌كنون را در بر مي‌گيرد.
ابزار‌هايي سنگي از دوره ميان‌سنگي، شناسايي چند غار، يادمان‌هايي از دوران نوسنگي، چندين يادمان تاريخي از روزگار هخامنشي، فرا‌هخامنشي، ساسانی و روزگار اسلامي‌، از ارزشمندترين يافته‌هاي اين كاوش باستان‌شناسي است.



پناه گاههاي صخره اي سياه چوقي ومبارك اباد

ثبت دامنه آسایشگاه خیریه کهریزک
نویسنده: پیمان کیان. ׀ تاریخ: برچسب:١٢٥اثر تاریخی,دشت پاسارگاد ,كاوش باستان‌شناسي , ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

جام طلای حسنلو یکی از آثار باستانی برجسته ایران است که در جریان کاوش‌های رابرت دایسون در تپه حسنلوی نقده یا همان سولدوز در سال ۱۳۳۶ کشف شد. این اثر قدمتی ۳۲۰۰ ساله دارد و احتمالا نقش بسزایی در شکل‌گیری هنر دوره بعدی یعنی دوره مادها داشته است.

جام جسنلو، از مشهورترین آثار تاریخی و طلایی ایران، با ۲۱ سانتی متر بلندی، ۲۵ سانتی متر قطر و ۹۵۰ گرم وزن میباشد. بر روی جام نقش خدایگان سه گانه: خدای زمین، خدای آب و خدای خورشید حک شده‌است. نقش پهلوانی که با هیولا می‌جنگد، الهه‌ای ایستاده روی دو قوچ، نقش بدن انسان بر پشت یک پرنده و مطابقت صحنه‌ها با یک حماسه حوری از نقش‌های موجود بر روی این جام است. سازمان میراث فرهنگی برای اولین بار آن را در سال ۱۳۷۷ به نمایش عمومی گذاشت.

mana persian photos iran  jam جام طلای جسنلو | تاریخ ما Tarikhema.ir

تصاویر هک شده بر روی جام جسنلو

در جلد اول کتاب کهن دیار که قسمتی از مجموعه آثار ایران باستان در موزه‌های بزرگ جهان را به تصویر کشیده‌است، در رابطه با این جام آمده‌است: «بر روی بدنه این جام معروف، نقش‌های بسیاری حک شده‌است که احتمالا داستانی حماسی را روایت می‌کند. در ردیف بالایی، ایزدی بالدار سوار بر گردونه‌ای که یک گاو نر آن را می‌کشد، به سوی کاهنی در حرکت است که جامی در دست دارد و در این حال از دهان گاو، رودی جاری است که احتمالا نماد حیات و باروری محسوب می‌شود. در ردیف پایینی و زیر گردونه حیات، پهلوانی در حال نبرد با موجودی نیمه انسان و نیمه اژدها است. از تصاویر قلم زنی شده آن سوی جام می توان به ایزدهای شاخدار سوار بر ارابه، کاهنانی که در حال حمل قوچ های قربانی هستند، پهلوانی که گرز و کمان در دست دارد، مردی که در حال رام کردن شیر است و پدر و مادری که در حال بازی با کودک خردسالشان هستند، اشاره کرد.»

mana persian photos iran  jam1 جام طلای جسنلو | تاریخ ما Tarikhema.ir

این جام که در زیر اسکلت مردی یافته شده، ضربه خورده و کج می باشد. کارشناسان بر این باورند که این مرد با در دست داشتن جام در حال فرار از دست سپاه مهاجمان بوده، و چون در حال فرار جانش را از دست داده جام در زیر فشار بدنش ضربه خورده و کج شده است. در حال حاضر این جام در موزه ایران باستان نگهداری می شود.

mana persian photos iran  jame sulduz جام طلای جسنلو | تاریخ ما Tarikhema.ir

منابع

  • ایل قاراپاپاق نوشته مرتضی رضوی
  • http://www.hamshahrionline.ir/hamnews/1377/771204/elmif.htm
  • ، اِنی کاظمی
  • کهن دیار، مجموعه آثار ایران باستان در موزه‌های بزرگ جهان- جلد اول، بهنام محمد پناه- انتشارات سبزان – شماره شابک:۷-۳۴-۸۲۴۹-۹۶۴-۹۷۸
  • رضاییان، فرزین. هفت رخ فرخ ایران.

mana persian photos iran  Hassanlu Bowl جام طلای جسنلو | تاریخ ما Tarikhema.ir

نویسنده:آنی کاظمی.تاریخ ما

ثبت دامنه آسایشگاه خیریه کهریزک
نویسنده: پیمان کیان. ׀ تاریخ: برچسب:جام حسنلو,, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

اصفهان كه از نظر هنر و صنعت شهري پربار و باشكوه بود، همواره توجه مردماني كه چشم برخاك ايران دوخته بودند را به سوي خود مي‌كشاند. تیمور لنگ كه از تيره مغولي «بارلاس» بود نيز هوس بدست آوردن اصفهان به سرش زده بود، پي بهانه‌‌اي مي‌گشت تا يورشي به جا و آگاهانه به سوي اصفهان ترتيب دهد. اين دست‌اندازي در پنجم شهريورماه سال٧٦٦ خورشيدي برابر با 27 آگوست سال 1387 ميلادي رخ داد. بهانه‌ي يورش به اصفهان بدين گونه آغاز شد: تیمور آن هنگامي كه در خراسان بود بيمار شد. تشخيص پزشكان اين بود كه اين ناخوشي از گرمي مزاج روي داده است و براي بهبودي تنها دارو، آبلیموی شیراز است.
آن زمان آل‌مظفر افزون‌بر کرمان، اصفهان و خوزستان، بر شیراز نيز فرمانروايي مي‌كردند و شیراز مرکز حکومتشان بود. تیمور، نامه‌ای به شاه‌منصور از آل‌مظفر فرستاد و از وي خواست تا چندین آبدان بزرگ از آبلیموی شیراز به شتاب به خراسان بفرستد. اين درخواست براي شاه منصور بسيار گران آمد و اين‌چنين در پاسخ تيمور لنگ نوشت: «من دکان عطاری ندارم که تو مرا كوچك می‌شماری و در خیالي که از نسل چنگیز هستی و از من مي‌خواهي برای تو آبلیمو بفرستم. این کار نابخردي است، اگر آبلیموفروش هم بودم برای تو آبليمو نمی‌فرستادم.» اين‌چنين شد كه بهانه به دست تيمور افتاد.
حاکم اصفهان كه عموی سلطان زین‌العابدین پادشاه مظفر بود بر آن بود که اگر تیمور به اصفهان يورش آورد باید دروازه‌های شهر را روی او باز کرد تا مردم را به كشتن ندهد و شهر را به خاك و خون نكشاند. شاه‌منصور مظفری اما بر اين باور بود كه باید برابر تیمور ایستادگی کرد. اصفهان در آن هنگام دارای دیوار و برج و باروی محکمی بود و پهناي آن چنان بود که یک گاری می‌توانست روی دیوار شهر حرکت کند. تیمور لنگ از راه همدان و گلپایگان خود را به اصفهان رساند و در آن‌جا پس از آگاهي گسترده‌اي كه از چگونگي و ساختار شهر به دست آورد، اصفهان را بگشود. بزرگان شهر همراه با حاکم شهر به اين نتيجه رسيدند كه از تیمور امان بخواهند و به جاي آن به او باج و خراج بدهند تا شهر در امان بماند. در همين هنگامه امیرمنصور مظفری برای گردآوری سپاه از راه شیراز به خوزستان به ویژه دزفول رفت. اما حاکم وقت با تيمور پيمان بست تا باج و خراج بپردازند. اين‌چنين بود كه سه هزار سرباز تاتار برای گرفتن باج و مالیات وارد خانه‌هاي مردم اصفهان شدند. یکی از مردم اصفهان به نام «علی کچه پا» گروهی را دور خود گرد آورد و به آنان گفت که با شنیدن نواي دهل در نیمه شب به سربازان تاتار يورش برده و آنان را بکشند.
فردای آن شب تیمور در كمال ناباوري شنید که سه هزار سرباز او کشته شده‌اند. تيمورلنگ به خشم آمد و فرمان كشتار جمعي مردم اصفهان را داد. وي همچنين وعده داد برای آوردن هر سر از کشته شدگان بیست دینار پاداش مي‌دهد. سربازان تاتار به هيجان آمدند و شروع به كشتار مردم اصفهان كردند و آن‌چنان از آنان بكشتند و سر براي تیمور بردند كه دیگر نمی‌خواست پول بدهد و قیمت هر سر را به نیم دینار رساند.
آن هنگام كه شمار سر مردمان اصفهان به هفتادهزار رسید و بچه‌های یتیم زیادی در شهر به جا ماندند، تيمور كشتار را به فرجام رساند. نخست مردم زخم خورده و داغدار را وادار کرد تا کشته‌شدگان تاتار( اروپاييان، تيره‌هاي مغولي را تاتار مي‌گفتند) را خاكسپاري کنند. اما از سر كشته‌شدگان اصفهان مخروط‌هاي ده متري ساخت. یکی از بزرگان شهر، در جايگاهي نزدیک مسجد جامع اصفهان، تمام فرزندان کشته‌شدگان را گردآورد. تیمورلنگ چون به کودکان نگاه کرد، پرسید که این نگون‌بختان خاک‌نشین کیستند؟ آن مرد بزرگ گفت؛ کودکان بینوايي هستند که پدر و مادرشان به تیغ سربازان تو هلاک شده‌اند و تو براي خدا هم كه شده به اين آفريده‌هاي بی‌گناه بخشش کن. تیمور چیزی نگفت و به آن سویی که کودکان بودند رفت و چنان نمود که ایشان را ندیده است. سواران نيز از پی او شتافتند و کودکان را به سم اسبان کوفتند و خرد کردند و در زیر پای اسبان با خاک یکسان کردند.
پس از این كشتار همگاني ، تیمور با سپاهیان خود به سمت شیراز رفت.آن زمان ملک منصور از آل مظفر در دزفول بود و اهالی شهر دروازه‌ها را گشودند. او پس از آن‌که همه‌ي در بندان دودمان آل مظفر در شیراز را کشت به مردم آسيبي نزد. تيمور سپس شاعر بزرگ شیراز یعنی حافظ را بخواند و به او گفت که من بخش بزرگی از جهان را به ضرب شمشیر گشودم و هزاران شهر را ویران کردم تا پایتخت‌های خود را آباد و زیبا کنم و تو آن را که سمرقند باشد به خال هندویی می‌بخشی؟ خواجه زيركانه در پاسخ گفت؛ ای سلطان این بخشش‌های بی‌جا بود که مرا به این روزگار فلاکت بار انداخت. تیمور را پاسخ حافظ خوش آمد و او را بخشید و پاداشي به او داد.
تیمور سپس به در پي ديگر شاهان آل مظفر به خوزستان رفت و به جنگ شاه منصورپرداخت و او را کشت و با کشته شدن او دودمان آل مظفر سرنگون شد. سرانجام تیمور پس از این همه کشتار و وحشیگری به اترار رفت و در آنجا در گذشت. او در آرامگاهي به سال ۱۴۰۵ میلادی به خاك سپرده شد که تیمور خود پيشتر فرمان به ساختش داده بود و مادر او بی‌بی‌خانم نيز در آن‌جا آرميده بود. پس از آن، شمار دیگری از خاندان تیموری نیز در آن‌جا به خاك سپرده شده بودند و آن‌هنگام كه تیمور در آن‌‌جا به خاك سپرده شد، این مکان به «گور‌امیر» نامور شد.

توسط نگار پاکدل-امرداد

ياري‌نامه‌ها:
جهان‌گشایی تاریخ، تیمور‌فاتح نوشته‌ي امیر اسماعیلی
تاریخ پنج هزارساله‌ي ایران نوشته‌ي دکتر صفی‌زاده
تیمور لنگ نوشته‌ي هارولد لمب، برگردان علی جواهرکلام
سفرنامه‌ي کلاویخو نوشته‌ي مسعود رجب‌نیا
تاریخ ادبیات ایران ادوارد براون، به تصحیح علی اصغر حکمت
منم تیمور جهان گشا، نوشته‌ي مارسل بریون فرانسوی برگردان ذبیح الله منصوری
تارنماي انوشيروان كيهاني زاده

ثبت دامنه آسایشگاه خیریه کهریزک
نویسنده: پیمان کیان. ׀ تاریخ: برچسب:تیمور لنگ,اصفهان,کشتار,, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

 

Diana, Princess of Walesهمسر اول شاهزاده چارلز، شاهزاده ولز بود که در سن سی و شش سالگی در یک حادثه رانندگی در پاریس درگذشت.دایانا در اول جولای ۱۹۶۱ در شهر کوچک سندرینگهام در منطقه نورفولک در شرق انگلستان به دنیا آمد. پدرش ادوارد جان اسپنسر برای خانواده سلطنتی پادشاهی متحده کار می‌کرد. مادرش وایکانتس فرانسس اسپنسر نام داشت. دایانا دارای دو خواهر و دو برادر بود که اختلاف سنی کمی با هم داشتند. وی چهارمین فرزند بزرگ خانواده بود. با جدایی والدین، سرپرستی دایانا و برادر کوچک‌ترش به مادرش سپرده شد.عمده شهرت وی بخاطر فعالیت‌های عام المنفعه و اجتماعی است. شهرت و محبوبیت دایانا و چارلز باعث شد تا کوچک‌ترین کارهای آنان نیز توسط رسانه‌ها و پاپاراتزی‌ها پوشش داده شود و بسیاری از مسائل خصوصی آنان در مطبوعات منعکس گردد. از جمله آنان روابط نامشروعی که چارلز پیش از زندگی با دایانا داشت. در تمام این سالها دایانا و چارلز از خبرسازترین افراد پادشاهی متحده بودند.این دو از سال ۱۹۹۲ جدای از هم زندگی کردند اما سرپرستی فرزندانشان را بصورت مشترک برعهده داشتند. در همین حال چارلز نیز مجددا رابطه اش را با کامیلا آغاز کرد و بعدها هم به داشتن رابطۀ عاشقانه با کامیلا اعتراف نمود. پرنسس دایانا در سال ۱۹۹۵ در یک برنامه تلوزیونی در بی بی سی پرده از نگرانی‌ها و مشکلات درونی خانواده برداشت و از فشارهای رسانه‌ای و اجتماعی که بر وی بود گلایه کرد. وی علت به وجود آمدن این مشکلات را کامیلا پارکر بیان کرد و گفت که در این ازدواج سه نفر حضور داشتند. وی همچنین چارلز را در مورد این مسئله مقصر دانست. به همین خاطر کامیلا از شوهرش جدا شد. این موجب دشمنی بیشتر دایانا و کامیلا شد و سرانجام کتابی با عنوان دایانا:داستان واقعی اش و به دنبال آن دروازۀ کامیلا، غارتگر خانه ها منتشر شد که در آن به بدگویی و روابط عاشقانه و مشکلات زندگی این دو نفر پرداخته شده بود. سرانجام دایانا و چارلز در ۲۸ اوت۱۹۹۶ با پیشنهاد ملکه رسما از هم طلاق گرفتند. با این کار عنوان سلطنتی دایانا قدری پائین آمد اما چون وی مادر دو تن از شاهزادگان بود تا آخر عمر به عنوان یکی از اعضای خانواده سلطنتی باقی ماند و لقب پرنسس ولز را حفظ کرد.

 دلیل شهرت و محبوبت فراوان:

وی با تأسیس و یا همکاری با چندین موسسه خیریه، به مدرسه سازی، خانه سازی و کمک به بینوایان و دردمندان پرداخت. وی کمکهای شایان توجهی به جذامیان، مبتلایان به ایدز و آسیب دیدگان از مین در کشور آنگولا انجام داد. وی در سفر به مناطق بحران زده و محروم مانند آفریقا و بوسنی و هرزگوین با جدیت به دلگرمی دادن به محرومان و آسیب دیدگان پرداخت و با کسانی چون نلسون ماندلا، مایکل جکسون و مادر ترزا دیدار کرد.علاوه بر این وی به عنوان همسر ولیعهد او را در سفرهای کاری همراهی می کرد.دایانا در سال ۱۹۸۷ در ملا عام دست یک مبتلا به ایدز را گرفت تا به این طریق از آنان حمایت کند. بعدها وی با مبتلایان به جذام نیز چنین تماسهایی داشت.

مرگ:

 

 دایانا در اواخر عمرش تصمیم به ازدواج دوباره گرفته بود. کسی که وی می خواست با او ازدواج کند دودی الفاید نام داشت. این خبر حتی از ماجرای رابطۀ دوبارۀ چارلز و کامیلا داغتر بود زیرا اگر این ازدواج صورت می گرفت دایانا القاب سلطنتی اش را از دست می داد و دیگر عضو خانوادۀ سلطنتی محسوب نمی شد. هر چند که این ازدواج هیچ وقت صورت نگرفت زیرا در ۳۱ اوت ۱۹۹۷، دایانا در یک تصادف شدید رانندگی درگذشت. وی آن شب به همراه نامزدش دودی الفاید و راننده اش برای فرار از دست عکاسان از درب پشتی هتل خارج شد و قصد خروج از پاریس را داشت. آن ها در یک بنز لیموزین در تونلی در پاریس مشغول به حرکت بودند که ماشینشان به دلیل سرعت زیاد و عدم کنترل راننده با دیواره تونل الما پاریس برخورد کرد و راننده و الفاید به سرعت جان باختند. بعد از تصادف به نظر نمی آمد دایانا صدمه ای جدی دیده باشد اما وی یک بار در آمبولانس دچار حمله قلبی شد و در بیمارستان هم بر اثر خونریزی ریوی و مغزی درگذشت. تنها کسی که در این میان جان سالم به در برد محافظ شخصی دایانا بود. بعدها معلوم شد که نه دایانا و نه الفاید هیچکدام کمربند ایمنی نبسته بودند. همچنین گفته شد که راننده سه برابر بیشتر از اندازه مجاز نوشیدنی الکلی مصرف کرده بود. پدر دودی اسپانسر فیلم قتل غیرقانونی شد که در آن نیمهٔ تاریک مرگ پرنسس دایانا و پسرش نمایش داده شده است.

بعد از مرگ دایانا چارلز به همراه خواهران و برادر دایانا برای آوردن بدن او از لندن به پاریس سفر کردند. بعد از بازگشت، ملکه الیزابت دوم اعلام کرد که بعد از جدایی از چارلز، دایانا دیگر عضوی از خانواده سلطنتی نیست و نباید تشییع جنازه رسمی برای وی برگزار شود. این گفته اعتراض زیادی را به دنبال داشت و سرانجام با اصرار شاهزاده چارلز مراسمی رسمی برای دایانا برپا شد .

ثبت دامنه آسایشگاه خیریه کهریزک
نویسنده: پیمان کیان. ׀ تاریخ: برچسب:پرنسس ولز,پرنسس دایانا,خانوادۀ سلطنتی,دودی الفاید ,, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

  نخستین دودمان فرمانروا در تاریخ اساطیرى و حماسى ایران زمین «پیشدادیان» بودند. پیشداد به معنى «اولین کسى که قانون آورده است». در شاهنامه فردوسى نخستین پیشدادى «گیومرث» (کیومرث) (کیومرس) بود که در متون اوستایى و باستانى نخستین انسان آریایى و اولین فرمانروا بوده و مطابق متون اساطیرى بعد از اسلام نخستین مرد کیومرث و نخستین زن «مردیانه» بود. بعد از او به ترتیب هوشنگ و جمشید به جهاندارى مى رسند. ضحاک تازى بعد از آنکه جمشید را شکست مى دهد، مدتى بر ایران حکومت مى کند و فرزندان جمشید را اسیر مى نماید. اما دچار قیام کاوه آهنگر و فریدون مى شود. بعد از زندانى شدن ضحاک در دماوندکوه، فریدون، منوچهر، نوذر، زاب و گرشاسب به فرمانروایى و سردارى مى رسند. بعد از زوال پیشدادیان یکى از نوادگان منوچهر به نام کیقباد به کمک رستم قهرمان داستان هاى حماسى ایران، فرمانروایى خاندان کیان را پایه ریزى مى کند.

نویسنده : 

بقيه در ادامه مطلب 

 

ثبت دامنه آسایشگاه خیریه کهریزک
ادامه مطلب
نویسنده: پیمان کیان. ׀ تاریخ: برچسب:اسطوره های ایران,اوستا,ایزد,افسانه های ایران,پادشاه,پیشدادیان, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

 اگرچه مصریان باستان برای مومیایی شان معروف هستنداما قوميت هايي در امريكاي جنوبي قبل از مصريها اقدام به حفاظت مردگانشان از طريق موميايي كردن نمودند. مردمChinchorro در كوير هاي ساحلي شمال شيلي و جنوب پرو شروع به موميايي كردن مردگان خود در حدود 7000سال قبل كرده اند. دانشمندان در حال بررسي علت اين موضوع هستند در حاليكه برخي از انها علت اين موضوع را كپي برداري از طبيعت مي دانند.

 August 27th, 2012Bernardo Arriaza

 

 

ثبت دامنه آسایشگاه خیریه کهریزک
نویسنده: پیمان کیان. ׀ تاریخ: برچسب:موميايي,موميايي قبل از مصريها,موميايي امريكاي جنوبي,منشا موميايي ها, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

 

بقيه در ادامه مطلب

ثبت دامنه آسایشگاه خیریه کهریزک
ادامه مطلب
نویسنده: پیمان کیان. ׀ تاریخ: برچسب:سلاح,تسليحات,قرون وسطي,شمشير,نيزه,تبر,زره ,سپر,گرز,کلاهخود, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

 

  - جنگ جهانی دوم مخرب ترین درگیری طول تاریخ بوده است،بیشترین خسارات به مایملک مردم و تاسیسات کشور ها،بیشترین مردم کشته شده و همچنین بیشترین تغییرات ممکن در طول تاریخ نسبت به هر جنگی را باعث شده است.

 - کشوری که بیشترین تلفات جنگ جهانی دوم را داشت کشور روسیه بود با 21 میلیون نفر کشته.

- از هر 4 سرباز آلمانی کشته شده در جنگ یک نفر در جبهه شرق کشته شده است .(جبهه روسیه)

- طی گزارشات به جای مانده در حدود 1.5 میلیون کودک جان خود را از دست دادند .از این تعداد 1.2 میلیون یهودی و هزاران نفر کولی بوده اند.

- 18 درصد از متولدین مذکر شوروی که در سال 1923 متولد شدند در طول جنگ جان خود را از دست دادند.

- نکته جالب اینکه همه جا از جنایات آلمان نازی سخن گفته می شود اما این یکی توسط ارتش سرخ شوروی انجام شده :

روسها و ارتش سرخ به چندین مورد جنایات جنگی متهم گردیدند که یکی از وحشیانه ترین موارد آن تجاوز دسته جمعی و برنامه ریزی شده آنها در آلمان و نسل کشی بوده است.(بیش از 2 میلیون زن آلمانی بین سنین 13 تا 70 سال مورد تجاوز قرار گرفتند)

-بسیاری از تاریخ دانان اعتقاد دارند که نه تنها نبرد استالینگرادخونین ترین نبرد تاریخ بوده بلکه نقطه عطفی در جنگ جهانی دوم و اروپا بوده است.(در بین سال 1942-1943 درحدود 1,600,000 نفر کشته)

- بین سالهای 1939 و 1945 متفقین 3.4 میلیون تن بمب برسر آلمانها ریختند که میانگین آن27700 تن درماه می شود.

- طولانی ترین نبرد جنگ جهانی دوم نبرد آتلانتیک بود که از ابتدای 1939 تا 1945 به طول انجامید.

- بیشترین کشته های روس(ارتشی و شهروند عادی)متعلق به محاصره لنینگراد بود که از تمامی کشته های سربازان آمریکایی و بریتانیایی کل جنگ جهانی بیشتر است.

- تاکتیک کامیکازه های ژاپنی درOctober 19, 1944 توسط آدمیرال Onishi پیشنهاد گردیدکه در تلاش در جهت ایجاد توازن قوا با برتری تکنولوژیکی نیروهای مهاجم آمریکایی بود که اتفاقا تلفات سنگینی نیز به بار آورد:

در طی حملات کامیکازه های ژاپنی 2800خلبان ژاپنی کامیکازه کشته شدند.آنها 34 کشتی جنگی آمریکایی را غرق کرده به 368 کشتی آسیب رسانده ،4900 ملوان را کشته و 4800 نفر را مجروح نمودند.

- زیر دریایی های آلمانی 2000کشتی متفقین را غرق کردند که در ازای آن 781 زیر دریایی خود را از دست دادند.

- آمریکاییها در طول جنگ جهانی دوم  650,000 جیپ ،300000هواپیما،3میلیون مسلسل  و 7 میلیون تفنگ تولید نمودند.

- آلمانها اولین هواپیمای جت جنگنده را در جنگ جهانی دوم ساخته و مورد استفاده قرار دادند (Messerschmitt ME-262) اگرچه این اختراع برای تغییر دادن نتیجه جنگ کمی دیر آماده شد.

 

 

ثبت دامنه آسایشگاه خیریه کهریزک
نویسنده: پیمان کیان. ׀ تاریخ: برچسب:جنگ,جنگ جهانی دوم,نسل کشی,تلفات,جنایات,جنایات جنگی, نبرد استالینگراد,خونین ترین نبرد تاریخ, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

  

باستان شناسان موفق به کشف سنگی حجاری شده در گواتمالا شده اند که نشان می دهد آنچه در تقویم مایا ها تحت عنوان پایان جهان در سال 2012 آمده است بیشتر یک پیغام سیاسی برای مردم خود بوده تا یک پیش بینی برای پایان جهان. کتیبه 1300 ساله کشف شده در خرابه های مکانی بنام  La Corona تنها دومین منبع شناخته شده برای چیزی است که در تقویم مایایی تاریخ 2012  پایان جهان نامیده شده است. محققان می گویند که این هیروگلیفها اشاره به پایان و بازگشت پادشاه دارد و احساس می شود این پیش بینی برای یک آینده دور از نظر آنها ساخته شده تا به مردم مایا یک حس ادامه و ثبات در حکومتشان داده شود.David Stuart محقق دانشگاه آستین تگزاس که در این حفاری شرکت داشته عقیده دارد:این زمان مقارن با زمان آشفتگی های سیاسی بزرگی در سرزمین مایاها بوده و پادشاه آن زمان مجبور به ارائه یک دوره زمانی بزرگتر برای پایان یک عصر بوده است. البته قسمتی از این خرابه ها مورد تهاجم دزدان قرار گرفته و به نظر می رسد قسمتی از اشیای قدیمی برای فروش در بازار سیاه به یغما برده شده است. حجاری های راه پله درحدود 200سال از تاریخ محلی را در قالب 56 هیروگلیف منحصر به فرد جای داده است. حجاری ها در تجلیل و بزرگداشت از بازدید منطقه La Corona توسط قدرتمنترین حاکم آن دوره مایاها  Yuknoom Yich’aak K’ahk که پنجه جاگوار نیز نامیده می شده صورت گرفته است. این بازدید سلطنتی درست بعد از شکست حاکم نظامی مایا از دشمن سرسخت آنها  Tikal انجام شده است.به نظر می رسد این حاکم قدرتمند جهت آرام کردن ترس اذهان عمومی متحدانش دست به این مسافرت و تور زده است. 

بسیاری از مردم در سراسر جهان،پایان تقویم مایا در انقلاب زمستانی سال 2012  را به عنوان یک رویداد  قیامت بالقوه و پیش بینی های آخرالزمانی دانسته و حتی از آن برای ساخت فیلم نوشتن مطالب و...الهام گرفته اند.

اینترنت مملو از پیش بینی هایی است که نشان می دهد زمین توسط سیاه چاله بلعیده خواهد شد، برخورد با یک سیارک  در راه است و یا توسط خدایان باستانی نابود می شود.

 اما آنچه که به واقع  نزدیک است حاکی از آنست که تفسیر روز قیامت از این پیش بینی مایاها شاید سهل انگارانه بوده و در زمان بحران مایاها بیشتر از تقویم خود جهت افزایش ادامه حکومت و ثبات خود بر منطقه استفاده کرده اند تا یک پیش بینی برای آینده جهان.

June 30, 2012 .Brett Smith

ثبت دامنه آسایشگاه خیریه کهریزک
نویسنده: پیمان کیان. ׀ تاریخ: برچسب: پایان جهان,قوم مایا,پیش بینی,تقویم مایا,2012,قیامت ,آخرالزمان, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

 قطعه ای از ظروف سرامیکی در یک غار، واقع در کشور چین متعلق به 19000تا 20000سال قبل کشف گردید.این یافته ،رکورد قدیمی ترین یافته سفالی جهان را شکست.این کشف نشان می دهد که شکارچیان حداقل 10000سال قبل از اینکه کشاورزی بروی زمین هویدا گردد در شرق آسیا به پخت و پز روی آورده بودند.به عقیده Xiaohong Wu باستانشناس دانشگاه پکن پخت و پز انرژی حاصل از غذاهای نشاسته ای و گوشت راافزایش داده و این امر  یک امتیاز مثبت در مناطقی یخ زده با فرصتهای محدود برای تهیه غذا بوده است.

Wu, Bar-Yosef و همکارانش 45 نمونه از ذغال چوب و استخوانها را از لایه های خاک غار  Xianrendong استخراج نموده اند که اندازه گیری های رادیو کربن صورت گرفته (یک مورد درچین و دو مورد در آمریکا اندازه گیری شده است) بر روی آنها، قدمت 17500 تا 29000 ساله را برای آنها تعیین نموده است. سفال غار Xianrendongدارای آثار سوختگی آتش برروی خود بوده که 2000 الی 3000 سال از غار قبلی که رکوددار این موضوع بوده قدیمی تر است.

 

 

 

ثبت دامنه آسایشگاه خیریه کهریزک
نویسنده: پیمان کیان. ׀ تاریخ: برچسب:قدیمی ترین سفالینه جهان,قدیمی ترین,ظروف سرامیکی ,کشور چین,غار,شکارچیان, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

  وایکینگ ها نام مهاجمانی شمالی است که نزدیک به دو قرن سواحل ایرلند،اسکاتلند، انگلستان و شمال فرانسه را صحنه تاخت و تاز های وحشیانه خود قرار دادند. 

  برخلاف برخی از تصورات محبوب در مورد وایکینگها، نسبت به داشتن اصل و نسب مشترک ،نژاد واحد و یا میهن پرستی ناشی از هر گونه حس وایکینگ بودن در بین آنها رواج نداشته و آنها متعلق به قومیت ها و مناطق مختلفی چون دانمارک ،نروژ و سوئد بوده که شواهدی مبنی بر وجود وایکینگهای فنلاندی و استونیایی نیز موجود است . همچنین شاید تنها چیزی که آنها را از نظر مردم اروپا یکسان کرده بود این مسئله بوده که آنها از مناطقی ناشناخته در شمال ، بی تمدن و مهمتر از همه غیر مسیحی می آمده اند.وایکینگ ها وقایع تاریخی خود را نمی نوشتند . مورخان مجبور به استفاده از دیگر ابزار غیر مستقیم برای بازسازی زندگی وایکینگ ها بوده اند. در طول تاریخ آنها تحت عنوان قومی خونریز و جنگجو شناخته شده اند که این به نوع نگرش آنها باز می گردد. آنها اعتقاد داشتند که تمام طول روز باید بجنگند ،اگر یک وایکینگ جنگجوی خوب و درستی می بود به اعتقاد آنها  قادر خواهد بود به سالن پذیرایی خدایشان اودین راه یابد( Valhalla). پس از مبارزه در تمام طول روز، هر شب وقت خود را صرف غذا خوردن و نوشیدن می نمودند.آنان رعب فراوانی به جهت ظاهر مهیب ، تبرهای بزرگ جنگی ،بادبان های قرمز خونین رنگ، شیوه جنگی نزدیک و دیوانه وار و شجاعت غیر معمول خود در سراسر اروپا ایجاد نمودند. قربانیان با دیدن سراژدها گونه کشتی جنگی وایکینگها ، بادبانهای سرخ و نعره جنگ آوران وایکینگ می دانستند که باید جان و مال خود و خانواده شان را نجات دهند.بدین ترتیب شهرت مهیب آنان دهان به دهان از طریق دریاها در اروپا پراکنده می گردید. لباس آنها اغلب از پوست بوده که بروی آن پوشش چرمی برای حفظ گرما برتن می گردیدو این باعث انعطاف پذیری و سرعت در هنگام جنگ بود .انها کلاه خود هایی از چرم ،فلز و یا مخلوطی از هردو به سر می گذاردند که اغلب نواحی حساس مانند روی بینی و چشمها با محافظ فلزی همراه بود .اغلب محافظان فرمانده کشتی زرهی از زنجیرهای فلزی بر تن داشته اند و بقیه پوشش چرمی بر تن می کرده اند.آنان اغلب دارای تبر های بزرگ بعنوان اولویت اول جنگی ،شمشیر های با کیفیت ،خنجر ،تبر کوچک برای پرتاب،نیزه و سپر دایره ای بزرگ بودند.

 

مهمترین عاملی که از سوی محققان برای جسارت این خارجیان برای خارج شدن از محدوده خود مطرح شده افزایش جمعیت آنان و میل به یافتنثروت بیشتر (و نه زمین )بوده است . همچنان که اروپا ثروتمندتر می شد و بنادر تجاری رواج می یافتند وایکینگها با اتکا بر قدرتشان در ساخت کشتی و جسارتشان شروع به تجارت پوستهای گران قیمت خود در این بنادر کرده و کم کم با ثروتهای رو به رشد اروپایی و درگیری های بین پادشاهان اروپا آشنایی پیدا می کردند.

یک حمله در صومعه Lindisfarne  در ساحل شمال شرقی انگلستان از آغاز عصر وایکینگ ها خبر می دهد.(793 بعد از میلاد مسیح). این حمله از سوی وایکینگهای نروژی صورت گرفت کسانی که بطور مستقیم از دریای شمال بدانجا حمله کردند و اگر چه آنها صومعه را کاملا نابود نساختند ولی جامعه مذهبی کشورهای اروپایی را شوکه ساختند.این مهاجمان عجیب و غریب برخلاف سایر غارتگران قاره هیچ گونه احترامی برای صومعه های فاقد نگهبان و آسیب پذیردر سواحل قائل نبودند.این حملات در سواحل اسکاتلند شامل صومعه هایSkyeو Ionaو همچنین صومعه  Rathlin در شمالی ترین ساحل ایرلند نیز گردید.(اولین حملات ثبت شده وایکینگ ها در 799 بعد از میلاد مسیح در اروپا) تا حدود سالهای 830 حملات آنها اغلب بصورت حملات برق آسا و فرار به سواحل شمالی انگلستان و بخصوص ایرلند و مر کز تجاری  Dorestadدر فاصله 80 کیلومتری دریای شمال محدود می گردید .اما بعد از شروع درگیری های داخلی در اروپا آنها فعالیت های خود را گسترش دادند.

بعد از مرگ Louis the Pious امپراطور فرانکها (امپراطور آلمان و فرانسه کنونی) در سال 840 پسر او لوتار از ناوگان وایکینگها جهت مبارزه قدرت با برادرانش کمک گرفت.بعد از آن وایکینگها متوجه شدند که پادشاهان فرانک جهت جلوگیری از حملات آنان حاضرند مبالغ گزافی به آنان بپردازند.و این شروع فعالیتهای بدون توقف آنان در اروپا بود.

در اواسط قرن 9 میلادی اسکاتلند ،ایرلندو انگلستان اهداف اصلی حملات و اسکان یافتن آنان بود .وایکینگها کنترل نواحی شمالی و مناطق اصلی اسکاتلند را بدست آوردند و اولین شهر های تجاری ایرلند شامل  Dublin،Waterford, Wexford, Wicklow و Limerickرا بنا نهاده و از آن بعنوان پایگاهی برای حملات خود در طول دریای ایرلند و به انگلستان استفاده نمودند. زمانیکه پادشاه فرانکها King Charles the Bald با انرژِ ی بیشتری شروع به دفاع از غرب سرزمین فرانکها و تقویت و ساخت استحکامات برای شهر ها کرد حملات آنان بیش از بیش بر روی انگلستان متمر کز گردید(862) .در انگلستان در مقابل حملات آنان فقط یک قلمرو قدرت رویارویی موفقیت آمیز با آنان را داشت و آن پادشاهیWessexبود( 851 ). تا سال 871 ارتش وایکینگها (بیشتر دانمارکی ها)بیشتر شمال و شرق انگلستان را تحت کنترل داشتند تااینکه آلفرد کبیر پادشاه وسکس تنها پادشاه انگلیسی بود که شکست قاطعی به این مهاجمان شمالی وارد آورد .آنها در شمال سکنی گزیده ( منطقه ای بنام Danelawشناخته می شود) کم کم کشاورزی پیشه کرده و شهر تجاری یورک را بنا نهادند.در نیمه اول قرن 10 ارتش انگلیسی به رهبری فرزندان آلفرد کبیر شروع به فتح مناطق اسکاندیناویایی نشین انگلستان کرده و آخرین پادشاه آنان Erik Bloodaxeدر حدود 952کشته و انان را از جزیره اخراج نمودند .اینگونه  بود که انگلستان نیز تبدیل به یک کشور پادشاهی متحد دائمی گردید.(ادامه دارد)


براي مشاهده بقيه تصاوير  لطفا بر روي ادامه مطلب كليك بفرمائيد.

ثبت دامنه آسایشگاه خیریه کهریزک
ادامه مطلب
نویسنده: پیمان کیان. ׀ تاریخ: برچسب:وایکینگ ها,مهاجما ن شمالی,وایکینگهای نروژی,امپراطور فرانکها, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

 اعتقاد بر این است که اولین انسان ها حدود 4،4 میلیون سال پیش در جنگل های مرطوب شرق و جنوب آفریقا زندگی می کردند.
اعتقاد بر این بوده است که این حیوانات، به عنوان شناخته شده استرالوپیتکوس(Australopithecus)،  حدود سه تا پنج فوت ارتفاع، و احتمالا از برگها، میوه ها و بقایای حیوانات مرده تغذیه می کرده اند. هیچ مدرکی وجود ندارد که استرالوپیتکوس ابزار خود ساخته شده داشته است. با این وجود، شواهد قوی مبتنی بر اینکه با استفاده از چوب و استخوان ها قادر به حفاری و دفاع از خود بوده است موجود است.
دانشمندان  انسان شناس ا نسان را به سه نوع مختلف  بر اساس شکل بدن و شیوه زندگی خود  تقسیم بندی      نموده اند. اولین نوع از انسان ها به هومو هابیلیس (Homo habilis)، که به معنی فرد با توانایی است. "اعتقاد بر این است که هومو هابیلیس تا حدود 1.5 میلیون سال پیش زندگی می کرده است."
 
هومو ارکتوس(Homo erectus) نوع دوم از زندگی اولیه بشر بر روی زمین است، که به معنی "کسی که راست راه می رود." هومو ارکتوس ها بر روی زمین تا حدود 150.000 سال قبل زندگی می کردند.
 
نوع نهایی زندگی انسان بر روی زمین انسان ساپین(Homo sapien) است. sapien  به معنی کسی که می تواند فکر  کند". همه انسانها  که هم اکنون بر روی زمین زندگی می نمایند از این دسته می باشند.
 

 

ثبت دامنه آسایشگاه خیریه کهریزک
نویسنده: پیمان کیان. ׀ تاریخ: برچسب:انسان ریخت ها ی اولیه,استرالوپیتکوس(Australopithecus), ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

 
 (مه 29، 2012) - کشف کودک مومیایی کره با اندام نسبتا سالم بعد از  انجام تجزیه و تحلیل ژنتیکی در کبد که نشان دهنده وجودژنوتیپ دنباله C2 منحصر به فرد ویروس هپاتیت (B )  شايع در آسیای جنوب شرقی است.
تجزیه و تحلیل اضافی از ژنوم HBV باستانی ممکن است به عنوان یک مدل برای مطالعه تکامل هپاتیت B مزمن و کمک به درک گسترش ویروس احتمالا از آفریقا تا شرق آسیا، استفاده شود. همچنین ممکن است اين امر نور ي را درجهت درك شيوه مسیر مهاجرت هپاتیت B در شرق دور از چین و ژاپن به کره و همچنین به سایر مناطق در آسیا و استرالیا که درآن  علت عمده سیروز و سرطان کبداست، روشن سازد.
 بابازسازی کد ژنتیکی باستاني ویروس هپاتیت B اين مورد از قدیمی ترین ژنوم ویروسی کامل شرح داده شده در متون علمی به روز است. 
با استفاده ازتکنیک های ژنتیک مولکولي مدرن ، محققان با مقایسه  توالی DNA باستانی با ژنوم ویروسی معاصر موفق به افشای تفاوت هاي ايندو شده اند.دانشمندان معتقدند تغییر در کد ژنتیکی ناشي از جهش های خود بخودی و فشار  محیطي در طی فرایند تکاملی ویروس بوده است. بر اساس نرخ جهش های مشاهده شده در طول زمان و تجزیه و تحلیل ناشي از بازسازی DNA ویروس هپاتیت B مومیایی نشان می دهد که منشاء ويروس  بین 3000 تا 100.000 سال پیش بوده است.

 
 Tracing hepatitis B virus to the 16th century in a Korean mummyHepatology, 2012; DOI: 10.1002/hep.25852

 

ثبت دامنه آسایشگاه خیریه کهریزک
نویسنده: پیمان کیان. ׀ تاریخ: برچسب:کودک مومیایی کره اي,ویروس هپاتیت (B ) ,مقایسه توالی DNA ,ژنوم ویروسی ,ویروس هپاتیت B مومیایی, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

 در سال 1856، کشف هیجان انگیزی در یک غار در دره Neander ، در نزدیکی دوسلدورف، آلمان صورت پذیرفت. آنها دریافتند بقایای این انسان بسیار متفاوت از انسان مدرن بود. دانشمندان بعدها متوجه شدند که "انسان نئاندرتال"  در اروپا و بخشهایی از آسیا و شمال آفریقا از حدود 125.000 تا حدود 30،000 سال پیش ساکن می باشد. نئاندرتال ها نزدیک ترین خویشاوندان انسانی هستند که در حال حاضر زندگی می کنند(یعنی اشتراک بیش از 99.5 درصد از توالی DNA ما با آنها).

 جمجمه آنها بزرگتر از انسان مدرن بودکه نشان می دهد که نئاندرتال ها ممکن است دارای مغز بزرگتری بوده اند. نئاندرتال در بسیاری از نقاط کره زمین در کنار انسانهای مدرن زندگی می کرده اند تا اینکه  شواهد فسیلی نشان از ناپدید شدن ناگهانی آنها از روی کره خاکی را می دهد. رمز و راز  آنچه برای نئاندرتال ها رخ داده  هنوز پازل دانشمندان امروز به حساب می آید. برخی شواهد اخیر نشان از اختلاط بین نژادی بین انسانهای مدرن و نئاندرتال ها می دهد.

مطالعه 2010 نفر در آسیا و اروپا نشان داده که  انسانهای امروزی بین یک تا چهار درصد از ماده ژنتیکی خود را از نئاندرتالها وام گرفته اند.برخی از دانشمندان معتقدند که آنها بدلیل تغییرات آب و هوا در اروپا و آسیا منقرض شدند در حالیکه راز ناپدید شدن آنها درپرده ای از ابهام قرار گرفته است . 

Dowling, Mike. "Neanderthals" www.mrdowling.com. Updated August 8, 2011 . Web. Date of Access. 

 

جمجمه نئاندرتال ها کشیده بوده و هیچ چانه ای مانند انسانهای امروزی نداشته اند . آنها  بینی بزرگ و ابروهای ضخیمی داشته اند.از آنجا که نئاندرتال ها عضلات قوی داشتند و دائما در حال فعالیت بوده اند ، دارای استخوان ران  کمی خمیده و خیلی ضخیم تر از انسانهای امروزی بوده اند.استخوان دست نئاندرتال ها قوی تر و پهن تر است. 

نئاندرتال هابا شکار گوزن شمالی، اسب های وحشی و جمع آوری گیاهان، انواع توت ها و ریشه ها غذای خود را تامین می نمودند. ساکنان ساحل ماهی و صدف را می خوردند. بنابر این آنها نحوه تعقیب و ردگیری حیوانات و  تمایز بین گیاهان سمی و خوراکی را می دانسته اند. آنها قادر به دوختن نیمتنه و پوشش گرم از پوست حیوانات بوده واز نیزه و چاقوی سنگی (همچنین ابزارهایی برای تیز کردن)  برای دفاع و حمله استفاده می نمودند. مرد بزرگسال به طور متوسط ​​5 فوت و5 اینچ قد (164 سانتی متر) و 143 پوند (65  کیلوگرم) وزن و زنان به طور متوسط ​​5 فوت و 1 اینچ بلندی (155 سانتی متر) و 119 پوند (54 کیلوگرم) وزن داشته اند.

December 11, 2011.Copyright © 1999-2011 by Dennis O'Neil

 
ثبت دامنه آسایشگاه خیریه کهریزک
ادامه مطلب
نویسنده: پیمان کیان. ׀ تاریخ: برچسب:انسان اولیه,نئاندرتال,, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

 امپراطوری آزتک

مردم آزتک شهر پر افتخار خود  Tenochtitlan (بعدها مکزیکو سیتی) را بنا نموده و با دو شهر دیگر  Tetzcocoو Tlacopanتشکیل اتحادی سه گانه را دادند که تا زمان ورود اسپانیایی ها به حکومت در دره مکزیک ادامه دادند. این شهر به مرور زمان تبدیل به  قویترین شهر و قلب تمدن آزتک گردید. اساسا تاریخ امپراطوری آزتک تاریخ دولت -شهر ها می باشد.از زمان گسترش این دولت شهر ها (درحدود سال 1428) نیروی نظامی آنها شروع به دست اندازی به شهر ها و قومیت های مجاور نمود .در خلال این سالها شهر ها یا به مقا ومت برخواسته و یا به سرعت فتح شده و خراج گذار آزتکها گردیدند.Tenochtitlan مرکز قدرت نظامی بود که به سرکردگی آن قلمروهای جدید فتح می گردید.

اما امپراطور به طور مستقیم در هر ایالت یا شهر حکومت نمی کرد ،دولت های محلی تشکیل و مجبور به پرداخت خراج و ادای احترام به اتحاد سه گانه (با اکثر ادای احترام بهTenochtitlan)بودند. به همین دلیل برخی محققان به آن امپراطوری هژمونیک (غیر رسمی ) می گویند. اما نباید فکر کرد که آزتکها یک دولت ضعیف بودند ،آنها با همین سیستم فرمانروایی مطمئن بودند که ثبات و تداوم حکومتشان تامین گردیده و باید گفت این سیستم برای مردم آن منطقه به خوبی جواب داده است. امپراطوری آزتک تا سال 1519 یعنی رسیدن اروپائیان به آنجا به حکومت خود ادامه داده و قلمروی خود را از اقیانوس آرام تا خلیج مکزیک و تمامی راهها از مرکز مکزیک به گواتمالا ،السالوادور و هندوراس را تحت اختیار خود درآورده بود.

مذهب و اعتقادات

مذهب آزتکها تداخل پیچیده ای از خدایان،  جهت و رنگها بود وبه نظر می رسد با دغدغهای از ترس از طبیعت و پایان جهان درهم آمیخته بود. در آن زمان امپراطوری در اوج قدرت خود بود و نظام سیاسی و مذهب در تعامل نزدیک با یکدیگر بودند. با توجه به مذهب باستانی آزتکها 5 خدا در جهت ایجا جهان تلاش می کنند که به دلیل درگیری های بین آنها موفق نمی شوند.Tezcatlipocaاولین خالق بعد از کنار زده شدن از جایگاه رفیع خود در وجود یک جاگوار جهان را نابود می کند .در شرایطی مشابه با آن جهان مجدد خلق شده و سپس توسط باد و بعد 2بار توسط سیل نابود می گردد.

هر بار یکی از خدایان  (خالق) به نوبه خود خورشید می گردید تا بعد از یک شورا به این نتیجه رسیدند که یکی از خدایان خود را بصورت خورشید قربانی نماید .Nanauatlکه در میان آنان فروتن بود این فداکاری را می نماید ولی هنوز یک مشکل وجود داشت ،خورشید حرکت نمی کرد! خدایان دریافتند که باید خودشان را قربانی کنند تا انسان بتواند زندگی کن پسEhecatlبقیه را قربانی کرد و یک باد قدرتمند برخواسته و خورشید را به حرکت واداشت. بدین ترتیب انسانها نه تنها باید به حرکت این خورشید ضعیف کمک می کردن بلکه می بایست مسئولیت جبران این فداکاری را نیز بر دوش بکشند. (بنابر این جهان در یک موقعیت مخاطره آمیز باقیمانده است).آنها اعتقاد داشتند که Quetzalcoatl خالق انسانهاست.البته انسانها چندین بار قبلتر خلق شده بودند پس او به عالم اموات برای باز یابی استخانهای نوع بشر فرود آمد.او استخوان های شکسته را جمع آوری کرد (استخانهای شکسته به قطعات نامساوی و به هر اندازه شکسته بودن به همین دلیل اعتقاد دارند دلیل وجود مردم با اندازه های مختلف همین بوده است)و به وسیله اضافه کردن خون خود مردم را به زندگی برگرداند.

تشکیل خانواده

ازدواج راهی برای ورود به بزرگسالی بود . به خانواده قطعه زمینی داده می شد و آنها خانه خودشان را در آن می ساختند .با توجه به اوضاع هم زن و هم مرد بر روی زمین کار می کردند و البته زمانی که زن وظایف خانه داری را بدوش می کشید مرد نیز احتمال بیشتری برای تبدیل شدن به یک مبارز و جنگ آور داشت. اگر چه مشاغلی مانند کشیشی ،دکتری و .. نیز باعث افتخار م مباهات بود. جنگ به عنوان نمادی از زایمان مورد استفاده قرار می گرفت .کودک اسیر در رحم بود و تلاش برای پیروزی ادامه داشت.زن نیز در حال نبرد بود در واقع در بسیاری از جهات وقتی زن در اثر زایمان فوت می شد به همان دجه از منزلت که مرد در جنگ کشته می شد منزه و شجاعت او باعث افتخار بود. آنچه مشخص است اینکه پدر و مادر فرزندان خود را بسیار دوست داشتند و آنان را اغلب با عناوینی چون گل و یا شیرین  ،گوهر من ،پر گرانبها می خواندند اما در زمان اعاده نظم پدر و مادر در جامعه آزتک با دستی آهنین حکومت می کردند.آموزش کودکان در ابتدا بر عهده خانواده بود پدر ،پسر و مادر ، دختر را آموزش می داد و هر چه کودکان بزرگتر می شدند آموزش ها سختتر و خشنتر شده و آنان را برای ورود به جامعه آزتکی آماده می ساخت. همچنین مدارسی وجود داشت که شاخه های مختلف در آنها تدریس می شد که می بایست کودکان در آنها شرکت می کردند . اغلب مواقع کار باعث گسستگی خانواده می گردید .مرد خانواده در مسافرت ها و یا در جنگ کشته می شد. اگر می توانستند از مرگ ،بیماری و نظایر آن جان بدر برنددر میان ueuetqueجای می گرفتند که در حقیقت ریش سفیدان قوم محسوب گردیده و وظیفه مشاوره چه به صورت نصیحت و چه در یک شورای رسمی را برعهده داشته دارای مقام بالایی بوده و مراقبت های بهداشتی ،پیری و مرگ آنان یک موضوع مهم از آیین و مذهب آزتکها را تشکیل می داده است. (ادامه دارد)

 

 

 


 

ثبت دامنه آسایشگاه خیریه کهریزک
نویسنده: پیمان کیان. ׀ تاریخ: برچسب:آزتک , امپراطوری آزتک , نقشه آزتک, Tenochtitlan , مذهب آزتک ها , , ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

     

باستان شناس  C. Leonard Woolley ودیگرباستان شناسانطی حفاری در  شهر سومری اور بین سالهای1922 و 1934 موفق به کشف 1850 گور و 16 مقبره که بعضی از آنها دست نخورده باقی مانده بودند،شدند.


آنها گنج     فوق العاده ای از اشیائ سومری، از جمله آثار هنری بسیار ماهرانه ای را آشکار ساختند. اینها متعلق به آرامگاه سلطنتی اور است. این معبد در نزدیکی مرکز شهر 
اور   (ازتاریخ 2600-2000 سال قبل از میلاد) قرار داشته  است.
 

 

 

 

ثبت دامنه آسایشگاه خیریه کهریزک
نویسنده: پیمان کیان. ׀ تاریخ: برچسب:باستانشناسی,سومریان-شهر اور, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

صفحه قبل 1 ... 5 6 7 8 9 ... 11 صفحه بعد

CopyRight| 2009 , scientific.alborz.LoxBlog.Com , All Rights Reserved
Powered By LoxBlog.Com | Template By:
NazTarin.Com