جندی شاپور (البرز)

علمی فرهنگی

پژوهشگران یک طرح اروپایی، در آزمایشگاهی در شمال اسپانیا، توانسته‌اند از کاه، یک زیست‌سوخت تازه بسازند.

زیست‌شناسان و شیمی‌دانان این مرکز پژوهشی که با استفاده از کاه، «بیوبوتانول» تولید می‌کنند می‌گویند این ماده‌ می‌تواند یک سوخت جایگزین تولید کند که‌ بسیار کاراتر بوده و با محیط زیست بسیار همسازتر است.

اینیس دل کمپو،‌ مهندس شیمی در این مرکز می‌گوید: «بوتانول،‌ در قیاس با دیگر زیست‌سوخت‌ها بسیار سنگین‌تر است یعنی فرّاریت بسیار کمتری دارد. بنابر این از انتشار گازهای مضر می‌کاهد و سبب می‌شود در پمپ‌بنزین‌ها یا تأسیسات صنعتی سوخت بسیار کمتری تبخیر شود.»

تبدیل خوراک دام به یک سوخت جایگزین، نیازمند یک فرآیند پیچیده مکانیکی، شیمیایی و مولکولی است. پژوهشگران برای رسیدن به فرمول تولید ایده‌آل، صدها فرآیند گوناگون را آزموده اند.

ایرانتزو الگریا که زیست‌شناس است فرآیند نهایی را چنین شرح می‌دهد:‌ «نخست کاه را آسیاب می‌کنیم. سپس آن را حدود ۵ دقیقه تا ۱۷۵ درجه سانتیگراد حرارت می‌دهیم و کمی اسید به آن اضافه می‌کنیم. حاصل کار بستر مناسبی برای افزودن آنزیم‌ها است. این آنزیمها زنجیره سنگین مولکولی مخلوط ما را می‌شکنند و آن را به مولکولهای ساده‌‌ای تجزیه می‌کنند که «مونومر» نام دارد. بعد باکتری‌هایی را می‌فرستیم تا از این مولکولها تغذیه کنند و آنها را مستقیما به بوتانول تبدیل کنند.»

اما در بریتانیا بود که زیست‌شناسان، باکتری مناسب برای این فرآیند را کشت دادند. نخستین انتخاب آنها ریزاندامواره‌هایی بود که مقاومت بسیاری در برابر برخی مواد شیمیایی نشان می‌دادند.

هالی اسمیت، زیست‌شناس مولکولی درباره تولید این باکتری‌های خاص‌ می‌گوید:«چالش اصلی ما کار کردن با ماده اولیه‌ بود، چون مواد شیمیایی بازدارنده‌ای در آن هست که فرآیند تخمیر باکتری‌ها را دچار تنش می‌کند. بنابراین نوعی باکتری‌ پرورش دادیم که مقاومت زیادی نسبت به این مواد شیمیایی دارد.»

 

آزمایشها نشان داده که بوتانول حاصل از این فرآیند را می‌توان تا ۴۰ درصد با بنزین و تا ۱۶ درصد با گازوئیل آمیخت. اکنون پژوهشگران به آینده این راه می‌اندیشند. اما بوتانول عملا کی می‌تواند وارد بازار شود؟

ادوارد تیموتی دیویس، ‌مهندس زیست‌شیمی و همکار پروژه بوتانکست می‌گوید: «فناوری این کار موجود است. نکته این است که هزینه تولید را پایین بیاوریم. احتمالا ۵ تا ۱۰ سالی زمان لازم است تا به اراده تجاری لازم برسیم. تغییر مقررات هم لازم است و اینها بدون نیاز بازار فراهم نمی‌شود.»

این دانشمندان امیدوارند کارشان به پروژه ویژه اتحادیه اروپا کمک کند؛ پروژه‌ای که هدفش آن است که تا سال ۲۰۲۰ میلادی دست‌کم ۱۰ درصد از سوخت ترابری کشورهای اروپایی از منابع تجدیدپذیر فراهم شود.

ثبت دامنه آسایشگاه خیریه کهریزک
نویسنده: پیمان کیان. ׀ تاریخ: برچسب:کاه,ایرانتزو الگریا, زیست‌سوخت‌ها, بوتانول,پروژه بوتانکست,فرآیند تخمیر باکتری‌ها ,, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

پرتغال نخستین کشور اروپاییست که توانسته برق مورد نیاز خود را بیش از چهار روز متوالی تنها از طریق منابع انرژی صد در صد تجدید پذیر تامین کند.

تمام وسایل برقی منازل این کشور به مدت ۱۰۷ ساعت به صورت متوالی تنها از طریق برق تولید شده توسط انرژی خورشیدی و آبی تغذیه شدند.

این موفقیت مرهون مدیریت موثر منابع انرژی و نیز وضعیت آب و هوایی خوب پرتغال است.

در سالهای نخست هزاره جدید، تنها یک درصد از تولید برق پرتغال از طریق انرژی بادی انجام می شد، حال اینکه این رقم در سال ۲۰۱۲ به بیست درصد رسید.

در این باره ژان فرانسوا فوکونیه، هماهنگ کننده برنامه انرژی تجدید پذیر اروپا به یورونیوز گفت: «واقعا اتفاقی که در پرتغال افتاد قابل تحسین است نه فقط به خاطر اینکه چهار روز پیاپی برق کشور از طریق انرژی تجدید پذیر تولید شد، بلکه به دلیل اینکه این اتفاق در تعطیلات آخر هفته و روزهای دوشنبه و سه شنبه یعنی روزهای اوج مصرف برق و تولید کارخانه ها افتاد.»

اسپانیا، آلمان و دانمارک هم توانسته اند برای مدت کوتاهی انرژی برق را از طریق منابع تجدید پذیر تامین کنند اما تنها برای مدت کوتاهی. اما پرتغال توانسته پیشرفت بسیار بیشتری داشته باشد.

از دید کارشناسان دولت پرتغال در سالهای اخیر از بخش انرژی بادی حمایت زیادی کرده است. به لطف همین حمایت هاست که امروز این کشور توانسته است ۱۰۰ درصد برق خود را با چنین روشی تامین کند.

به گفته فوکونیه تنها بخش کوچکی از برق تولیدی در پرتغال از طریق انرژی خورشیدی است و این کشور ظرفیت خیلی بالایی برای تولید برق از این طریق دارد. سهم تولید برق از انرژی اقیانوسی و امواج دریا نیز ناچیز است.

فرانسیسکو فری یرا، رییس گروه غیر دولتی محیط زیستی «زیرو» در گفتگو با یورونیوز تاکید کرد که در حال حاضر پرتغال از تمام توانش برای تولید برق از منابع تجدید پذیر استفاده نمی کند چون «فعلا نمی توانیم اضافه تولید را انبار کنیم و یا آن را به فروش برسانیم.» وی افزود که همکاری با کشورهای دیگر اروپایی در این زمینه بسیار حایز اهمیت است.

‫آمار و ارقامی که پس از اجلاس تغییرات آب و هوایی پاریس منتشر شد نشان می دهد که از آن زمان، تولید گاز کربنیک در اروپا افزایش یافته است. به همین دلیل سازمان های محیط زیستی از دولت های خواسته اند تا هرچه سریعتر انرژی های تجدید پذیر را جایگزین سوخت های فسیلی کنند.

euronews

ثبت دامنه آسایشگاه خیریه کهریزک
نویسنده: پیمان کیان. ׀ تاریخ: برچسب:انرژی خورشیدی و آبی,تولید برق از منابع تجدید پذیر,, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

فضانوردان در سفرهای فضایی مدت طولانی را بدون در اختیار داشتن آب تازه می گذرانند. آبی که آنها مصرف می کنند بطور مداوم بازیافت می شود.

مهرداد محجوبی، طراح صنعتی ساکن سوئد سعی کرده که این شیوه بازیافت آب را بر روی زمین نیز اجرا کند.

برای عملی کردن این ایده، از سیستم «مدار بسته» استفاده می کنند؛ یعنی همان شیوه ای که در فضا برای دوش گرفتن استفاده می شود. آب گرمی که از دوش خارج می شود، استانداردهای لازم برای استفاده و حتی نوشیدن را دارد و سپس دوباره همین آب به دوش پمپاژ می شود. این فرایند، آنچنان سریع انجام می شود که آبی که برای دومین بار از دوش برای استفاده خارج می شود همچنان گرم است و تنها لازم است کمی داغتر شود.

مهرداد محجوبی می گوید: «روش به کار رفته در این طرح، بخشی از دانش مربوط به موشکهاست. آب استفاده شده، دوباره جمع آوری و آزمایش می شود. سیستم تصفیه متشکل از یک میکروکپسول است که ذرات بزرگ را از آب جدا کرده و آب را به یک نانو کپسول منتقل می کند. در این بخش، تمام ناخالصی های کوچکتر جدا می شوند تا جایی که آب برای بازگشت دوباره به چرخه بازیافت کاملا آماده شده و کاملا شفاف و تمیز شود.»

به گفته مهرداد محجوبی، آب حمامها در آینده به این شکل تامین خواهد شد و به این ترتیب در حالیکه راحتی و بهداشت حفظ شده، امکان صرفه جویی آب تا ۹۰ درصد، و صرفه جویی در انرژی تا ۸۰ درصد فراهم می شود.

او می افزاید: «بازار مصرف برای این صنعت تمام افرادی را شامل می شود که از دوش استفاده می کنند. در واقع بزرگترین سود استفاده از این روش عاید مراکزی می شود که میزان مصرف آب آنها بسیار بالاست، مانند موسساتی که حمام دارند، مراکز ورزشی و همچنین برای خانواده ها در جاهایی که میزان مصرف آب و هزینه مصرف آن بالاست.»

در یک حمام روزانه که تنها پنج دقیقه طول بکشد، باید دست کم ۷۰ لیتر آب استفاده کرد. بخش عمده مصرف آب در اروپا صرف شستشوی بدن می شود. به همین دلیل است که امید می رود بتوان از این فناوری بطور گسترده در آینده استفاده کرد.

2015 euronews

ثبت دامنه آسایشگاه خیریه کهریزک
نویسنده: پیمان کیان. ׀ تاریخ: برچسب:مهرداد محجوبی,سیستم «مدار بسته» ,میکروکپسول,نانو کپسول,فضانوردان در سفرهای فضایی,, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

سوخت این اتوبوس، که با چهل صندلی در سرویس حمل مسافر بین شهرهای بریستول و باث در غرب بریتانیا به کار گرفته شده، منحصرا از گاز بیومتان تامین می‌شود که با پردازش پسمانده غذایی و فضولات انسان به دست می‌آید.

از این اتوبوس با عنوان یک وسیله نقلیه دوستدار محیط زیست یاد شده است که می‌تواند مسافتی تا سیصد کیلومتر را با یک باک پر از گاز بیومتان بپیماید. این مقدار گاز حاصل فضولات تولیدی پنج نفر در طول یک سال است.

شرکت اتوبوسرانی شهر تفریحی باث این اتوبوس را برای حمل مسافر بین مرکز شهر و فرودگاه شهر بریستول به کار گرفته است.

گاز بیومتان مورد نیاز در تاسیسات پردازش فاضلاب شهر بریستول تهیه می‌شد که به شرکت آب و فاضلاب جنکو تعلق دارد که برای این وسیله نقلیه نام "بیوبوس" را انتخاب کرده است.

محمد صدیق، مدیر شرکت جنکو گفته است که خودروهای گاز سوز نقشی مهم در بهبود کیفیت هوا در شهرهای بریتانیا ایفا می‌کنند اما بیوبوس این امتیاز را هم دارد که نیروی محرکه آن را خود مردم ساکن محل تامین می‌کنند و شاید بعضی از مسافران هم به تولید سوخت آن کمک کرده باشند.

سرویس بیوبوس هر ماه حدود ده هزار مسافر را جابجا خواهد کرد.

یکی از مقامات محلی گفته است که این اتوبوس "در زمانی مناسب" به راه افتاده زیرا در نظر است سال آینده بریستول عنوان "پایتخت سبز اروپا" را دریافت کند.

شرکت پردازش فضولات بریستول هر سال حدود ٧٥ میلیون متر فضولات و ٥٥ هزار تن پسمانده غذایی را پردازش می‌کند و در حال حاضر، هر سال ١٧ میلیون متر مکعب گاز بیومتان تولید می‌کند که برای تامین سوخت مورد نیاز ٨٥٠٠ خانه کافی است.

bbc news

ثبت دامنه آسایشگاه خیریه کهریزک
نویسنده: پیمان کیان. ׀ تاریخ: برچسب:انرژيی های نو,گاز بیومتان ,بیوبوس,شرکت پردازش فضولات بریستول,, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

کاربرد انرژی خورشیدی به قرن هفتم قبل از میلاد مسیح باز می گردد. از انرژی خورشیدی برای گرمایش، پخت و پز، روشنائی و روشن نمودن آتش استفاده می کردند. یونانیان و رومیان باستان معماری هایی را برای استفاده از نور و گرمایش انرژی خورشیدی در داخل ساختمان خود داشته اند.

انرژی خورشیدی 1 1 

قرن هفتم قبل از میلاد مسیح: مردمان باستان از ذره بین برای تمرکز نور خورشید جهت روشن نمودن آتش استفاده می کردند.

قرن سوم قبل از میلاد مسیح: رومیان و یونانیان با استفاده از آینه مشعلهای خود را روشن می نمودند.

قرن دوم پیش از میلاد مسیح: ارشمیدس دانشمند یونانی با استفاده از بازتابش نور خورشید از سپری برنزی و متمرکز نمودن نور خورشید توانست کشتی های چوبی دشمنان را آتش بزند.

بیست سال بعد از میلاد مسیح: مردمان چین از آینه برای روشن نمودن مشعلهای خود استفاده کردند.

قرن یک تا چهارم میلادی: رومیان حمامهای خانه های خود را به گونه ای طراحی نمودند که از نور خورشید برای گرم شدن آب بهره ببرند.

قرن سیزدهم میلادی: اجداد پوئبلو در آمریکای شمالی خانه های صخره ای خود را رو به جنوب ساختند تا از گرمای خورشید در زمستان بیشتر بهره ببرند.

در سال 1767 میلادی: دانشمندی سوئیسی اولین کلکتور خورشیدی را ساخت.

در سال 1816 میلادی: رابرت استرلینگ وزیر اسکاتلندی اختراع خود را برای پیش گرمکن موتور حرارتی به ثبت رساند. بعدها از این اختراع او در تولید الکتریسیته بوسیله حرارت انرژی خورشیدی بهره گرفتند.

در سال 1839 میلادی: ادموند بکرل دانشمند فرانسوی اثر فتوولتائیک را کشف نمود. او هنگام کار با پیل الکترولیز که با دو الکترود فلزی در محلول الکترولیت خود بود به این نتیجه رسید که وقتی در معرض نور خورشید قرار می گیرد میزان تولید برق افزایش می یابد.

در سال 1860 میلادی: ریاضیدان فرانسوی August Mouchet کار بر روی موتور بخار خورشیدی را آغاز کرد. بعد از 20 سال او و دستیارش Abel Pifre موتورهایی را ساختند که نمونه های مدرن آن در حال حاضر در کلکتورهای سهموی خطی استفاده می گردد.

سال 1873 میلادی: Willoughby Smith قابلیت هدایت نور سلنیوم را کشف نمود.

سال 1876 میلادی: William Grylls Adams و Richard Evans Day کشف کردند که وقتی سلنیوم در مقابل نور خورشید قرار می گیرد برق تولید می کند.

سال 1880 میلادی: Samuel P. Langley بولومتر را اختراع نمود که نور ستاره های دور دست را به خوبی اشعه های حرارتی خورشید اندازه گیری می نمود.

سال 1883 میلادی: Charles Fritts آمریکایی به ایده ساخت سلولهای خورشیدی از ویفر سلنیوم فکر کرد.

سال 1887 میلادی: هاینریش هرتز کشف کرد که اشعه ماورا بنفش کمترین ولتاژ را برای جرقه زدن بین دو الکترود لازم دارد.

سال 1891 میلادی: اولین آب گرمکن خورشیدی توسط کلارنس آمریکایی ثبت اختراع گردید.

سال 1904 میلادیWilhelm Hallwachs کشف کرد که مس و اکسید مس در کنار یکدیگر حساسیت نسبت به نور نشان می دهند.

سال 1905 میلادی: آلبرت انیشتین همراه با تئوری نسبیت خود اثر فوتوالکتریک را مطرح نمود.

سال 1908 میلادی: ویلیام جی بیلی یک کلکتور با سیم پیچ مسی و یک جعبه عایق ساخت. این طرح تقریبا شبیه همان طرحی است که امروزه برای کلکتورهای خورشیدی استفاده می شود.

سال 1914 میلادی: دانشمندان متوجه یک بند الکترونی در دستگاههای فتوولتائیک شدند.

سال 1916 میلادی: دانشمندان اثر فوتوالکتریک را به صورت تجربی اثبات کردند.

سال 1918 میلادی: دانشمند لهستانی Jan Czochralski کشف نمود که چگونه یک تک کریستال سیلیکون را رشد دهد.

سال 1921 میلادی: آلبرت انیشتین به خاطر نظریه اثر فوتوالکتریک جایزه نوبل را دریافت کرد.

سال 1932 میلادی: اثر فتوولتائیک در سولفید کادمیوم کشف شد.

سال 1947 میلادی: ساختمانهای خورشیدی در طول جنگ جهانی دوم بسیار نادر شدند.

سال 1954 میلادی: سه دانشمند آمریکایی اولین سلول فتوولتائیک سیلیکونی را توسعه دادند، اولین سلول خورشیدی توانائی این را داشت که برق کافی را از طریق خورشید برای تجهزات الکترونیکی فراهم نماید.

اواسط دهه 1950 میلادی: اولین ساختمان اداری تجاری در جهان که با آبگرمکن خورشیدی کار می کرد طراحی شد.

سال 1958 میلادی: سلولهای فتوولتائیک جدید در مقابل اشعه خورشید مقاوم تر شدند و این ویژگی برای استفاده سلولهای فتوولتائیک در فضا بسیار حائز اهمیت بود.

سال 1963 میلادی: ژاپن یک پنل 24 واتی را بر روی یک فانوس دریایی نصب نمود.

سال 1964 میلادی: ناسا اولین ماهواره ای که با سلولهای فتوولتائیک به ظرفیت 470 وات تغذیه می گردید توسط سفینه فضایی به فضا پرتاب نمود.

سال 1969 میلادی: کوره خورشیدی با استفاده از 8 آینه سهموی در Odeillo فرانسه ساخته شد.

دهه 1970 میلادی: دکتر الیوت برمن و اکسون کرپ سلول خورشیدی ارزان تری را طراحی نمودند و این عامل باعث استفاده گسترده تر از سلولهای فتوولتائیک گردید.

سال 1972 میلادی: دانشگاه دلاور موسسه تبدیل انرژی را تاسیس نمود و اولین آزمایشگاه جهان را برای تحقیق و توسعه سلولهای فتوولتائیک اختصاص داد. در سال بعد این موسسه یک سیستم هیبرید حرارتی فتوولتائیک با نام Solar One را ساخت.

سال 1976 میلادی: مرکز تحقیقات لوئیس ناسا برای اولین بار شروع به نصب 83 سیستم فتوولتائیک در سرتاسر جهان نمود که برای روشنائی درمانگاهها، پمپاژ آب و تلویزیون کلاس ها و موارد دیگر به کار می رفت.

سال 1977 میلادی: دولت آمریکا موسسه تحقیقات انرژی خورشیدی را راه اندازی کرد.

سال 1981 میلادی: اولین هواپیمای خورشیدی از فرانسه تا انگلستان به پرواز درآمد.

سال 1982 میلادی: یک استرالیایی اولین خودرو خورشیدی که فاصله بین سیدنی تا پرت که بالغ بر 2800 مایل است، پیمود.

سال 1986 میلادی: بزرگترین نیروگاه حرارتی خورشیدی آن زمان در کالیفرنیا راه اندازی شد.

سال 1994 میلادی: اولین بشقابک سهموی خورشیدی با استفاده از موتور استرلینگ با پیستون آزاد به شبکه متصل گردید.

سال 2001 میلادی: تین فیلم فتوولتائیک ساخته شد.

سال 2002 میلادی: بزرگترین سیستم خورشیدی پشت بامی در کالیفرنیا نصب گردید.

سال 2008 میلادی: بزرگترین پارک خورشیدی در آلمان بوسیله سیستمهای تین فیلم راه اندازی گردید.

 سازمان انرژی های نو ایران

ثبت دامنه آسایشگاه خیریه کهریزک
نویسنده: پیمان کیان. ׀ تاریخ: برچسب: انرژی خورشیدی, نور و گرمایش انرژی خورشیدی ,اشعه ماورا بنفش,اثر فتوولتائیک,تجهزات الکترونیکی,کلکتورهای خورشیدی,ساختمانهای خورشیدی ,, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

4-1996.jpg

نخستین جزیره جهان که کاملا با نیروی آب و باد نیرودهی می‌شود، معرفی شد.

 به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، خودکفایی در تولید نیروی برق آرزویی است که تمامی افراد دوستدار محیط زیست رؤیای آن را در سر می‌پرورانند و هم‌ اکنون این جزیره با تولید آب و برق خود، چنین رؤیایی را به واقعیت تبدیل کرده است.

 یک مزرعه بادی در اواخر ماه ژوئیه در El Hierro که کوچک‌ترین جزیره قناری اسپانیا است، افتتاح می‌شود. این جزیره با صخره‌ها و کوه‌های شیب‌دارش برای برداشت‌کردن باد ورودی از آن سوی ساحل اقیانوس اطلس در آفریقا بسیار ایده‌آل است.

 پنج توربین نصب‌شده در نوار شمال شرقی El Hierro دارای بازدهی کلی 11.5 مگاوات خواهند بود که این میزان برای تامین نیاز برق 10 هزار سکنه جزیره و همچنین کارخانه‌های آب شیرین‌کن آن کفایت می‌کند.

 گرچه جزایر دیگری در سراسر جهان با انرژی خورشیدی یا باد نیرودهی می‌شوند، کارشناسان بر این باورند این جزیره نخستین خشکی است که قادر به عرضه مداوم الکتریسیته با ترکیب‌کردن نیروی آب و باد و بدون اتصال به هیچ گونه شبکه الکتریسیته خارجی است.

 نیروی اضافی توربین‌های بادی برای پمپاژکردن آب شرب از مخزنی در نزدیکی بندر به مخزنی بزرگ‌تر در دهانه برخورد آتش‌نشانی منتقل می‌شود که این دهانه 700 متر بالاتر از سطح دریا قرار دارد.

 زمانی هم که هیچ بادی وجود ندارد، آب از طریق توربین‌ها برای تولید برق به مخزن پایین‌تری منتقل می‌شود.

 مقاماتی از دانمارک، ژاپن، هاوایی و اندونزی به این مزرعه بادی علاقه نشان داده‌اند. 

ثبت دامنه آسایشگاه خیریه کهریزک
نویسنده: پیمان کیان. ׀ تاریخ: برچسب:تولید نیروی برق ,El Hierro ,جزیره قناری اسپانیا,محیط زیست, اقیانوس اطلس ,11,5 مگاوات ,, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

 حدود ۷۵ درصد گاز گلخانه‌ای دی‌‌اکسید کربن در شهرها تولید می‌شود. چین، آمریکا و امارات متحده با پروژه‌هایی بزرگ در پی ساخت شهرهای عاری از گاز دی‌اکسید کربن هستند. اما تا انجام این پروژه‌ها راهی طولانی در پیش است.

شهر عاری از دی ‌اکسیدکربن یا شهر آینده،‌شهری است که مسیرهای رفت‌وآمد در آن کوتاه است. شهروندان چنین شهرهایی پای پیاده یا سوار بر دوچرخه بسیاری از نیازهای ضروری خود را برطرف خواهند کرد. چنین شهرهایی اما قرار نیست کوچک باشد.در شهر عاری از دی‌اکسیدکربن هر محله مرکزی خواهد داشت که نیازهای ساکنان محل را برطرف می‌کند. تمام محله‌ها به سیستم حمل و نقل مجهز شهری متصل هستند. چشم‌پوشی از اتومبیل شخصی باید برای ساکنان چنین محله‌هایی آسان باشد.چنین شهر ایده‌آلی منابع اولیه را با دقت مصرف می‌کند و برای تأمین انرژی مورد نیاز خود به سوخت‌های فسیلی وابسته نخواهد بود. شهری عاری از گاز دی‌اکسید کربن شهری در فاصله آرزو تا واقعیت است. امارات متحده عربی، چین و آمریکا ساخت چنین شهرهایی را آغاز کرده‌اند.

سه پروژه‌ ناتمام شهرها عاری از دی‌اکسیدکربن

کارل پتر شون و آندره مولر از اداره فدرال شهرسازی آلمان به پروژه ساخت شهرهای عاری از دی ‌اکسید کربن نگاهی انداخته‌اند. به عنوان مثال امارات متحده عربی شش سال پیش با سرمایه‌ای کلان ساخت "مصدرسیتی" را در ابوظبی آغاز کرد. در طراحی این شهر، تمام خیابان‌ها در سطحی فراتر از پیاده‌روها در نظر گرفته شدند تا مانع افراد پیاده‎ نشود.
معماران این شهر با کمک صفحات مختلف سولار بهترین راه جذب انرژی خورشیدی در شرایط بیابانی را بررسی می‌کنند. یک برج بلند، هوای تازه را به صورت نسیم ملایمی به درون شهر می‌کشد.گیاهان محلی هم فضای سبز شهر را تأمین می‌کنند؛ گیاهانی که نیاز به آب فراوان ندارند. البته مصدر سیتی فاصله زیادی تا مراحل تکمیلی دارد و درحال حاضر تنها چند ساختمان در کنار مرکز تحقیقاتی آن به چشم می‌خورند.نمونه دیگری از شهرهای عاری از دی‌اکسید کربن، شهر تازه "لینگانگ" در حاشیه کلان شهر شانگهای در چین است؛ شهری که به گفته آندره مولر رفته‌رفته جان می‌گیرد.‎مبداء خیابان‌های این شهر ستاره‌وار، یک دریاچه مصنوعی است و مراکز خرید و خدمات عمومی در نزدیکی منازل مسکونی جای گرفته‌اند. در نقشه این شهر پارک‌ها، خطوط دوچرخه‌سواری، پیاد‌ه‌روها به دقت طراحی شده‌اند.علاوه بر آن قرار است شبکه‌‌ای از اتوبوس ‌و تراموای شهری جایگزین اتومبیل‌های شخصی شوند. طراحان این شهر در نظر دارند انرژی مورد نیاز آن را از نور خورشید، گرمای زمین و انرژی باد و دریا تأمین کنند. مولر توضیح می‌دهد که پروژه ساخت این شهر توسط دولت چین به عنوان نمونه‌ای از رشد اکولوژیکی پایدار و حمایت می‌شود. قرار است حدود ۸۰۰ هزار نفر در شهر لینگانگ زندگی و کار کنند. کارل پتر شون، کارشناس اداره شهرسازی آلمان معتقد است قاره آسیا با توجه به ضریب بالای زاد و ولد و مهاجرت از روستاها در آینده نزدیک شاهد شهرهایی با جمعیتی بسیار کلان و حتی چند صد میلیونی خواهد بود.


 


مشکلات طراحی شهرهای سازگار با محیط‌ زیست

شهر بندری لینگانگ در چین قرار است نمونه‌ای از شهرهای سازگار با محیط ‌زیست باشد که توان پذیرش جعیت بسیار را دارد. مولر البته در این مورد تصریح می‌کند: «لینگانگ سیتی کاملأ روشن کرد که چطور می‌توان طراحی کامل مجدد یک شهر را با نیازهای اقتصادی و ساکنان آن هماهنگ کرد.» در لینگانگ ساختمان‌ها چند طبقه بلندتر شده‌اند و سیستم حمل و نقل شهری به دلیل اینکه هنوز به اندازه کافی مراجعه‌کننده ندارد کمی کوچک شده است.
برق شهر هم هنوز از سوخت ذغال‌سنگ و انرژی اتمی تأمین می‌‌شود. در توسعه این شهر، باید در درجه نخست به رشد اقتصادی، انتقال شرکت‌ها‌ و شهروندان جدید فکر کرد.این ایده نیز کنار گذاشته شده که اتومبیل‌ها در حاشیه شهر پارک شوند. چنین ایده‌ای برای بسیاری از شهروندان که داشتن اتومبیل شخصی را به نوعی آزادی و البته نشانگر موقعیت اقتصادی خود می‌دانند چندان خوش‌آیند نیست."سیوانو" نمونه دیگر شهرهای عاری از دی‌اکسیدکربن در حاشیه شهر بزرگ توکسون در ایالت آریزونای آمریکاست. پروژه این شهر که نه توربین‌های بادی دارد و نه مسیرهای دوچرخه‌سواری، پروژ‌ه‌‌ای سازگار با محیط ‌زیست است. خانه‌های این شهر از نی و مواد ساختمانی بازیافت شده ساخته شده‌اند و کلبه‌های سرخ‌پوستان ایالات آریزونا الگوی معماری این خانه‌هاست. این مدل معماری سنتی که سازگار با آب‌وهوای کویری است نیاز این خانه‌ها به برق برای خنک کردن فضای درون آنها را در مقایسه با سایر نقاط آریزونا تا نیم کاهش می‌دهد.سیوانو در مقایسه با شهرهای آمریکایی بسیار فشرده ساخته شده است. در آمریکا به طور معمول حاشیه شهرهای بزرگ رشد گسترد‌ه‌ای دارد. ساکنان چنین محله‌هایی، نیاز به اتومبیل شخصی و در نتیجه بنزین زیاد دارند.این شهر اما موردی اسثتثنایی است و البته بحران املاک در آمریکا فروش خانه‌های این شهر را کند کرده است. تغییر مدیریت پروژه به دلیل کمبود بودجه موجب کاهش کیفیت اکولوژیکی سیوانو خواهد شد.

 

 

از آرزو تا واقیعت

شهرهای جدید هرچند بسیار جذاب به نظر می‌رسند اما ساخت آنها چندان ساده نیست. از آن سخت‌تر، بازسازی کلان‌شهرها با هدف هماهنگ گردن آنها با محیط ‌زیست است.
در محله‌هایی که به طور سنتی رشد کرده‌اند، هزاران‌نفر زندگی می‌کنند که بسیاری از آنها علاقه چندانی به تغییر در محیط زندگی‌شان ندارند. البته در شهرهای اروپایی که جمعیت آنها رو به کاهش است مدرنیزه کردن شهر مناسب‌ترین گزینه به نظر می‌رسد.در این شهرها با نصب صفحات سولار بر روی سقف خانه‌ها، دستکم می‌توان بخشی از نیاز ساختمان‌ها به برق را تأمین کرد. در این مورد تدوین برنامه‌هایی که تأمین هزینه‌های نصب چنین سیستم‌هایی را برای مصارف خانگی مقدور کنند و تغییر در برنامه‌ریزی شهری بسیار مهم است.

2013 Deutsche Welle

masdar city.martin von den deriesch

 

 

 

ثبت دامنه آسایشگاه خیریه کهریزک
نویسنده: پیمان کیان. ׀ تاریخ: برچسب:دی‌اکسیدکربن,شهر آینده,سوخت‌های فسیلی, مصدر سیتی,گاز گلخانه‌ای ,, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

 محققان موسسه تکنولوژی جورجیا (GT) و دانشگاه پوردو با ساخت سلول خورشیدی از درختان، تجدیدپذیرترین منبع انرژی را طراحی کرده اند.به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، سلول های خورشیدی بطور کلی بر پایه اصل فتوسنتز هستند که مانند گیاهان، انرژی خورشید را جذب و برای تولید انرژی های تجدیدپذیر استفاده می کنند.«برنارد کیپلن» مدیر موسسه تکنولوژی جورجیا تأکید می کند: برای کاهش وابستگی به سوخت های فسیلی، فناوری تولید انرژی از منابع تجدیدپذیر بسیار مهم است، اما این فناوری ها نیز باید در پایان چرخه حیات خود قابل بازیافت باشند، در غیر این صورت مشکلات جدیدی ایجاد می کنند.انرژی تجدیدپذیر تولید شده با منابع کاملا قابل بازیافت و دوستدار محیط زیست نمونه واقعی فناوری سبز محسوب می شوند.سلول های خورشیدی ساخته شده از درختان تا 2.7 درصد انرژی دریافتی از خورشید را به برق تبدیل می کنند که یک رکورد جدید برای مواد آلی محسوب می شود.این سلول های قابل بازیافت از ماده ای به نام نانوکریستال سلولز ساخته شده اند که یک ساختار 100 درصد زیست تخریب پذیر محسوب می شوند، سلول های خورشیدی پس از اتمام عمر مفید، تخریب یا شکسته شدن، براحتی در آب گرم شسته می‌شوند و آسیبی به محیط زیست وارد نمی کنند.هدف بعدی محققان، افزایش کارآیی و رساندن بازده سلول های خورشیدی به یک عدد دو رقمی عنوان شده است که در صورت محقق شدن این امر، تولید در مقیاس کامل سلول های خورشیدی بازیافتی تا پنج سال آینده آغاز خواهد شد.

 

ثبت دامنه آسایشگاه خیریه کهریزک
نویسنده: پیمان کیان. ׀ تاریخ: برچسب:فتوسنتز ,انرژی خورشید ,گیاهان,سوخت های فسیلی,مواد آلی,انرژی ,, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

 دوچرخه های پمپ دار می توانند یکی از بهترین نمونه ها برای تامین انرژی جایگزین در آینده باشند. این دوچرخه های پمپی توسط یک نوآور بریتانیایی طراحی شده اند و قادرند نیروی حاصل از موج دریا را به الکتریسیته تبدیل کنند. این تنها نمونه های کوچکی از مولد های واقعی برق از آب دریا خواهند بود که در آینده مورد استفاده قرار می گیرند. نمونه هایی که کاربرد گسترده تری خواهند داشت، دست کم سیزده برابر بزرگتر از نمونه های آزمایشی خواهند بود. الوین اسمیت مخترع بریتانیایی:
“اینها در واقع دوچرخه های پمپی هستند که یک شناور روی آن نصب شده است. وقتی پمپ بالاو پایین می رود آب دریا را به داخل می کشد و سپس آنرابه بیرون می پاشد و این پمپها دقیقا منطبق با حرکت امواج کار می کنند.”
این ایده 10 سال پیش و در حالی به ذهن الوین اسمیت رسید که او داشت با یک توپ بادی در استخر بازی می کرد. ژنراتورهای دریایی توسط پیستون های عمودی که بین دو شناورکه یکی روی آب و دیگری در بستر آب معلق قرار دارند انرژی موج را دریافت می کند. الوین اسمیت امیداور است که این ژنراتورهای دریایی تا یکسال دیگر مورد استفاده قرار گیرند.

تولید انرژی از امواج .جندی شاپور البرز

2012 euronews

ثبت دامنه آسایشگاه خیریه کهریزک
نویسنده: پیمان کیان. ׀ تاریخ: برچسب:مدیریت انرژی, فناوری های جدید, انرژی‌های تجدید پذیر,, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

4-854.jpg

 تیم سازنده هواپیمای خورشیدی که از قابلیت پرواز در شب برخوردار بوده، قصد دارد بدون استفاده از یک قطره سوخت دور دنیا را در 20 شبانه‌روز پرواز کنند.به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، هواپیمای «Solar Impulse(پالس خورشیدی)» در حال حاضر رکورد طولانی‌ترین سفر جهان با یک هواپیمای سرنشین‌دار خورشیدی را در اختیار داشته که طی آن در ارتفاعات 9.1 کیلومتری آسمان سوئیس برای بیش از 26 ساعت پرواز کرده بود.این هواپیما که توسط برتراند پیکارد و آندره بورشبرگ سوئیسی ساخته شده، با استفاده از چهار موتور ملخ با قدرت 12 هزار سلول خورشیدی که به بالهای عریض آن متصل بوده، پرواز می‌کند.Solar Impulse اولین هواپیمایی نیست که تنها با نور خورشید کار می‌کند، بلکه اولین خودرویی است که می‌تواند حرکت خود را حتی در طول شب و بدون حضور خورشید نیز ادامه دهد.این هواپیما در طول روز انرژی زیادی را از خورشید جمع‌آوری کرده که می‌تواند به شکل برق ذخیره شده و در شب به حرکت آن کمک کند.

 

 

 

بقیه در ادامه نوشتار

ثبت دامنه آسایشگاه خیریه کهریزک
ادامه مطلب
نویسنده: پیمان کیان. ׀ تاریخ: برچسب: هواپیمای خورشیدی,فناوری خورشید,فناوریهای جدید , انرژی,پرواز دور جهان,, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

 

 

225-21.jpg

یک جزیره کوچک در جنوب اقیانوس آرام، نخستین قلمرو در جهان است که تمامی نیازهای برق را با استفاده از انرژی خورشیدی تأمین می‌کند.

 به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، مجمع الجزایر توکلائو (Tokelau) بعنوان بخشی از قلمرو نیوزیلند، شامل سه جزیره مرجانی گرمسیری آتافو، نوکونونو و فاکائوفو است که در جنوب اقیانوس آرام واقع شده و حدود یک هزار و 500 نفر جمعیت دارد.ساکنان کوچکترین کشور مستقل جهان پیش از این نیازهای برق خود را با استفاده از ژنراتورهای سوخت گازوئیل تأمین می کردند، اما دولت نیوزیلند در قالب یک پروژه هفت میلیون دلاری، این مجمع الجزایر را به نخستین قلمرو تمام خورشیدی جهان تبدیل کرد.طراحی و ساخت شبکه های خورشیدی جزایر سه گانه بین نیوزیلند و هاوایی هفته گذشته پایان یافت.«پروژه انرژی تجدید پذیر توکلائو» نخستین نمونه تأمین صددرصدی برق یک کشور با استفاده از انرژی خورشیدی در جهان محسوب می‌شود که علاوه بر کاهش بار اقتصادی، مانع بروز صدمات زیست محیطی به منطقه می شود.

ثبت دامنه آسایشگاه خیریه کهریزک
نویسنده: پیمان کیان. ׀ تاریخ: برچسب:نیوزیلند,سه جزیره مرجانی, اقیانوس آرام ,انرژی خورشیدی ,صدمات زیست محیطی,, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

226-26.jpg

محققان ژاپنی قصد دارند از پنل‌های خورشیدی به عنوان بادبان کشتی استفاده کرده و میزان سوخت مصرفی کشتی‌ها را تا 20 درصد کاهش دهند.به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، پروژه مفهومی EnergySail شامل مهار و ذخیره سازی همزمان انرژی باد و خورشید با کمک پنل‌های خورشیدی است.سیستم پنل خورشیدی - بادبان به عنوان یک منبع اضافی برای موتورهای کشتی مورد استفاده قرار می‌گیرد که علاوه بر کاهش مصرف سوخت، از انتشار گازهای گلخانه‌ای و ایجاد آلودگی نیز جلوگیری می کند.پنل خورشیدی - بادبان مجهز به سیستم کنترلی خودکار برای تنظیم پنل‌ها در بهترین جهت برای دریافت حداکثری انرژی باد و خورشید است که قابلیت نصب بر روی قایق‌ها، کشتی‌های گشت ساحلی، کشتی‌های باربری بزرگ یا شناورهای بارج را دارد.«گرگ اتکینسون» از محققان شرکت Eco Marine Power ژاپن تأکید می کند: آزمایش بادبان خورشیدی در آزمایشگاهی در اوزاکا آغاز شده است و تا چند ماه آینده سایر اجزای این سیستم نیز مورد آزمایش قرار می گیرند؛ در حال حاضر تحقیقات بر روی بخش های سیستم کنترل و تست رابط فرمان متمرکز شده است.سیستم EnergySail‌ می تواند باعث صرفه جویی 10 تا 20 درصدی مصرف سوخت شود و بادبان های خورشیدی حتی در زمان لنگر انداختن کشتی نیز می‌توانند انرژی باد و خورشید را دریافت و ذخیره سازی کنند.

ثبت دامنه آسایشگاه خیریه کهریزک
نویسنده: پیمان کیان. ׀ تاریخ: برچسب:پنل‌های خورشیدی , بادبان کشتی,سوخت مصرفی کشتی‌ها ,, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

174-15.jpg

خانه تبدیلی خورشیدی یک طرح مفهومی است که از پنج بخش مدولار با قابلیت چرخش و تغییر شکل یافتن تشکیل شده است.به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، برخی ساختمان ها مجهز به شیشه‌های ترموکرومیک هستند که در واکنش به گرمای خورشید تغییر رنگ می‌دهند یا دیوارهای سرامیکی طراحی شده اند که با افزایش درجه حرارات، عرق کرده و باعث خنک شدن محیط می شوند.اما طرح ارائه شده توسط «میشائیل یانتسن» نخستین ساختار مفهومی تبدیلی محسوب می شود که می‌تواند به صورت خودکار یا دستی و بر اساس خواست کاربر، تغییر شکل دهد.با فشردن یک دکمه یا از طریق یک برنامه از پیش تعیین شده، بخش های مختلف با کمک سلول‌های خورشیدی انرژی حداکثری خورشید را برای گرم کردن و تأمین انرژی دریافت و آب باران را جمع‌آوری و از باد برای خنک کردن محیط داخلی استفاده می‌کنند.لوازم منزل بر روی یک سطح شیشه‌یی متحرک قرار می گیرند که با توجه به تغییر وضعیت داخلی، به راحتی در محیط جابه جا می شوند.امکان چرخش 360 درجه‌یی پنجره‌ها، امکان استفاده حداکثری از نور خورشید را در تمام طول روز فراهم کرده و دید متنوعی برای ساکنان ایجاد می کند.

ثبت دامنه آسایشگاه خیریه کهریزک
نویسنده: پیمان کیان. ׀ تاریخ: برچسب:خانه تبدیلی خورشیدی,دیوارهای سرامیکی,سلول‌های خورشیدی ,, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

  امروزه استفاده از کولرهای گازی و اسپیلت ها به دلیل مزایا و هوای بسیار خنک و مطبوع آنها در حال افزایش است . راهنمای درست مصرف کردن آنها را به شما آموزش می دهیم .

استفاده صحیح و بهره برداری مناسب از کولر های گازی و اسپیلت ها مانند هر وسیله دیگری نیازمند دریافت اطلاعاتی است که در صورت توجه به آنها علاوه بر بهره مندی از هوای خنک و مطبوع کولرهای اسپیلت در فصل گرم تابستان ، از پرداخت هزینه سرسام آور برق مصرفی جلوگیری می نماید و متقابلا بدون توجه به آن موارد ممکن است با هزینه سنگین برق مصرفی مواجه گردید. خصوصا که در شرایط فعلی هزینه برق مصرفی واحدها بصورت غیر یارانه ای محاسبه و دریافت می گردند.
به عبارت دیگر همانطور که به دلیل جهش بهای گاز مصرفی نمی توان استفاده از دستگاههای گرمایشی پکیج و موتور خانه را در فصل زمستان تعطیل کرد و باید راهکارهای جلوگیری از اتلاف حرارتی ساختمانها در فصل سرما را بازگو نمود تا مشترکان حتی المقدور با هزینه متعادل گاز مصرفی روبرو شوند، برای فصل تابستان نیز لازم است راههای کاهش برق مصرفی کولرهای اسپیلت و گازی را که باعث جلوگیری از مصرف بی رویه برق و هزینه های سنگین مربوطه می گردد، برای آگاهی مصرف کنندگان بازگو نمود چرا که امروزه استفاده از کولرهای گازی و اسپیلت ها به دلیل مزایا و هوای بسیار خنک و مطبوع آنها در ایران و اغلب نقاط جهان به سرعت در حال افزایش است.
 
چگونه کولر گازی یا اسپلیت مناسب انتخاب نمائیم :
- اگر در بالای واحد آپارتمانی شما، سقف بام  واقع شده  است و شما در بالاترین طبقه ساختمان سکونت دارید، به دلیل تابش نور گرم خورشید به سقف ساختمان در تابستان و انتقال حرارت آن به واحد زیر سقف،ناگزیر باید به ازاء هر متر مربع از مساحت اتاق یا سالن بین ۶۰۰ تا ۸۰۰ (BTU) ظرفیت برودتی در نظر بگیرید ولی اگر در طبقات وسط ساختمان ساکن هستید به ازاء هر متر مربع می توانید حدود ۴۰۰ تا ۶۰۰ (BTU) ظرفیت برودتی  برای کولرگازی یا اسپلیت مورد نیاز خود در نظر بگیرید. مثلا برای یک هال نشیمن ۲۵ متری که در طبقه وسط ساختمان واقع گردیده ، یک اسپیلت BTU 12000 با مصرف برق ۰٫۸ KW می تواند کافی باشد.
 -بهتر است از اسپیلیتها یا کولرهایی استفاده نمائید که دارای اینورتر یا سطح مصرف انرژی A یا B باشند. اصولا اینورترها متناسب با میزان مصرف ، دور مورد نیاز موتور (کمپرسور) را افزایش یا کاهش می دهند.
 -اگر ساختمان شما دارای کولر آبی است ولی بدلیل کانال کشی غیر اصولی و غلط آن یکی از اتاقها یا هال نشیمن خنک نمی شود. می توانید دریچه کانال کولر آن محل را ببندید و بجای آن برای آن قسمت یک اسپیلت یا کولر گازی مناسب طبق راهنمای فوق انتخاب نمائید.
- در مورد اینکه چه مارک یا برندی را از انواع موجود در بازار انتخاب نمائیم ،دقیقا نمی توان اظهار نظر کرد زیرا اولا این دستگاهها همگی از نظر ساختار و قطعات مشابه هستند و ثانیا بر اساس اینکه چه ظرفیتی و چند پنل مورد نظر شما باشد، طیف محصولات آنها با هم متفاوتند ولی بطور کلی چون استفاده از کولر های اسپیلت و گازی نیازمند دریافت خدمات بعد از فروش مناسب می باشند بهتر است انتخاب شما به خوشنام ترین ها در زمینه خدمات بعد از فروش اختصاص یابد.
 -اگر کنتور برق واحد شما ۲۵ آمپر است ، مجموع آمپراژ مصرفی اسپیلتها یا کولر های گازی که انتخاب می نمائید نباید از ۲۰ آمپربیشتر باشد. البته آمپر ارائه شده در برق مصرفی اسپیلتها ، آمپر راه انداز و اولیه است و پس از راه اندازی معمولا حدود ۳۰% کمتر  از شدت آمپر راه انداز  جریان برق نیاز خواهد بود.

بقیه در ادامه نوشتار

ثبت دامنه آسایشگاه خیریه کهریزک
ادامه مطلب
نویسنده: پیمان کیان. ׀ تاریخ: برچسب:کولر گازی,صرفه جویی در مصرف برق,اسپیلت ها ,هزینه برق ,, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

241-20.jpg

محققان آمریکایی موفق به توسعه ساختار «گل نانو» شده‌اند که قابلیت استفاده در دستگاه‌های ذخیره انرژی و طراحی سلول‌های خورشیدی کارآمدتر را دارد.به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در حال حاضر گل های آفتاب گردان الهام بخش محققان برای طراحی سیستم های متمرکز انرژی خورشیدی (CSP)‌ هستند.محققان دانشگاه ایالتی کالیفرنیای شمالی (NC) برای طراحی ساختار «گل نانو» از سولفید ژرمانیوم استفاده کرده اند؛ راز عملکرد این ساختار در مواد گلبرگ های فوق نازک نهفته است که سطح نسبتا بزرگ را در یک فضای کوچک ایجاد می‌کند.برای ایجاد این ساختار، پودر سولفید ژرمانیوم (GeS) تا زمان شروع تبخیر در کوره حرارت داده می شود؛ سپس بخار به یک منطقه سردتر کوره دمیده می شود.در این منطقه GeS‌ داخل یک ورق با ضخامت 20 تا 30 نانومتر و طول 100 میکرومتر ریخته می شود و با افزودن لایه های دیگر، ساختاری شبیه گل میخک یا همیشه بهار شکل می گیرد.سولفید ژرمانیوم یک ماده نیمه هادی است که بدلیل ارزان و غیر سمی بودن، برای استفاده در ساخت سلول های خورشیدی بسیار ایده‌آل محسوب می‌شود و ساختار اتمی آن امکان جذب حداکثری انرژی خورشید را فراهم می‌کند.دکتر «لینیو کائو» محقق علوم مواد و یکی از نویسندگان تحقیق عنوان می کند: استفاده در سلول های خورشیدی تنها کاربرد بالقوه فناوری گل های نانو محسوب نمی شود؛ ساختار فوق نازک گل GeS باعث افزایش ظرفیت باتری های لیتیوم - یون و ابر خازن ها می شود.

ثبت دامنه آسایشگاه خیریه کهریزک
نویسنده: پیمان کیان. ׀ تاریخ: برچسب:گل نانو, انرژی خورشیدی,سولفید ژرمانیوم,ماده نیمه هادی, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

اختراع سلول خورشیدی انعطاف پذیر -جندی شاپور البرز 

 این نوع از سلولهای خورشیدی( سلول هاي سیلیکونی انعطاف ناپذیر خورشیدی ) ساخته شده ،با استفاده از فویل های پلیمری نازک، به عنوان پايه و اساس  تجهيزات الكترونيكي و نماي ساختمانها مناسب است. دانشمندان سوئیسی موفق به اختراع سلول های خورشیدی،با كارامدي انر‍ژي بالاتر نسبت به سلول هاي حال حاضر شده اند كه بنام CIGS معروف شده اند.اين سلول هاي انعطاف پذير داراي بازده انر‍ژي 18.7 درصد بيشتر از ساير سلول هاي خورشيدي (داراي انعطاف) می باشند.دانشمندان اميدوارند اين نسل جديد سلول هاي خورشيدي داراي انعطاف پذيري بيشتر ،براي توليد برق ارزانتر مورد استفاده قرار گيرند.

Copyright © 2012 Science

ثبت دامنه آسایشگاه خیریه کهریزک
نویسنده: پیمان کیان. ׀ تاریخ: برچسب:سلول هاي خورشيدي انعطاف پذير,كارآمدي بالا,نماي ساختمانها,تجهيزات الكترونيكي, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

ميزان توليد برق از انرژي اتمي درصد برق توليدي کشور- جندي شاپور البرز

ثبت دامنه آسایشگاه خیریه کهریزک
نویسنده: پیمان کیان. ׀ تاریخ: برچسب:درصد تولید انرژی,برق,انرژی اتمی,انرژی جهان, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

کمیسیون تنظیم مقررات انرژی فدرال (FERC)، یک مجوز 35 ساله برای اولین ایستگاه موج قدرت در ایالات متحده اعطا"PowerBuoy"کرد.این ایستگاه نیروی موج را به الکتریسیته تبدیل می نماید.این تجهیزات توانایی تولید 150 کیلووات برق (تا 400 کیلووات در طوفان های شدید) را داراست.این سیستم توسط فن آوری های قدرت اقیانوس (OPT) طراحی شده است این سازمان قصد دارد تا 9 ایستگاه دیگر در ساحل اورگان راه اندازی نماید که توانایی تولید برق برای تامین انرژی 1000 خانه را دارا خواهد بود.آنها امیدوارند تا تولید برق را به میزان 100 مگاوات توسعه دهند که بزرگترین پروژه تولید برق از امواج، در جهان خواهد بود.

به عقیده شورای جهانی انرژی، انرژی موج در جهان پتانسیل، تولید 2000تراوات ساعت برق در سال را داراست که این مقدار پاسخ گوی 10 درصد نیاز انرژی جهان خواهد بود.این انرژی با توجه به پاک و سبز بودن(کاهش در تولید گازهای گاخانه ای) مزایایی از قبیل با زگشت در سرمایه گذاری همراه با تاثیر بصری کمتر(در مقایسه با توربین های بادی)...را دارد.شرکت OPT برنامه طولانی برای تولید ایستگاههای قدرت در سراسر جهان ازجمله پروژه 19 مگاواتی در ویکتوریای استرالیاو پروژه 5 مگاواتی در ساحل کورن وال انگلستان دارد.

 

ثبت دامنه آسایشگاه خیریه کهریزک
نویسنده: پیمان کیان. ׀ تاریخ: برچسب:انرژِی,موج,انرژی موج,الکتریسیته,تولید انرژی,انرژی پاک,, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

محققان دانشگاه ایالتی اوهایو به سرپرستی دکتر «میخائیل زامکوف» با استفاده از نانوبلورهای مصنوعی موفق به ساخت پنل‌های خورشیدی با دوام‌تر و با قابلیت تولید گاز هیدروژن شده‌اند.به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، از جمله نقاط ضعف پنل‌های خورشیدی فتوولتائیک، گران بودن طراحی این سیستم، ضعف در ذخیره سازی انرژی در روزهای ابری و عمر نسبتا کوتاه پنل‌ها عنوان می‌شود.استفاده از مولکول‌های غیر آلی در ساخت پنل‌های خورشیدی باعث کاهش عمر این سیستم می‌شود؛ همچنین تأثیر اشعه فرابنفش خورشید و حرارت باعث کاهش عمر پنل‌ها به کمتر از 20 سال می‌شود.در روش ابداعی محققان دانشگاه اوهایو به سرپرستی دکتر «میخائیل زامکوف»، مولکول‌های آلی با دو نانوبلور غیر آلی تهیه شده از سلنید روی و کادمیم سولفید با کاتالیزور پلاتین جایگزین می‌شوند.مزیت اصلی این روش، فراهم شدن امکان استفاده همزمان جاذب نور و کاتالیست است؛ نانوبلورهای مصنوعی در مقایسه با مولکول‌های آلی بسیار با دوام‌تر بوده و حساسیت کمتری به گرما و اشعه فرابنفش خورشید نشان می‌دهند.پنل‌های خورشیدی با نانوبلورها علاوه بر تولید برق می‌توانند گاز هیدروژن نیز تولید کنند؛ با استفاده از این ظرفیت دوگانه، این پنل‌ها علاوه بر تولید انرژی در طول روز با استفاده از هیدروژن در طول شب نیز کارآیی دارند.

نتایج دستاورد جدید محققان در ساخت نسل جدید پنل خورشیدی در مجله «Visualized Experiments» منتشر شده است.


ثبت دامنه آسایشگاه خیریه کهریزک
نویسنده: پیمان کیان. ׀ تاریخ: برچسب:نانوبلورهای مصنوعی ,پنل‌های خورشیدی ,فتوولتائیک, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

  دو نوع منبع انرژِی  تجدید پذیر (منبع انرژی است که می تواند به آسانی خلق می گردد) و تجدید ناپذیر(منبع انرژی است که ما در حال استفاده آن هستیم و نمی تواند از نو خلق شود) وجود دارد. 

    انرژی های تجدید پذیر:

     منابع انرژی تجدید پذیر عبارتند از:

    انرژی خورشیدی:  که از خورشیدتامین شده و می تواند تبدیل به برق و گرما گردد.

     بادی: از وزش و انرژِی باد 

     انرژی زمین گرمایی :از گرمای درون زمین تامین می گردد

     انرژی زیست توده ای:از گیاهان، که شامل هیزم از درختان، اتانول از ذرت و بایودیزل از روغن های گیاهی

     انرژی آبی: از توربین های آبی در سدها

     انرژی تجدید ناپذیر:

     ما بیشترین سهم  انرژِ ی خود را از این بخش تامین می نماییم . این بخش شامل سوختهای فسیلی مانند نفت ،گاز طبیعی و زغال سنگ می باشد.دیگر نوع انرژی تجدید ناپذیر انرزِی هسته ایست.

     امروزه در تمام جهان تاکید بیشتر بر استفاده از منابع انرژِ ی تجدید پذیر می باشد .با توجه به گرانی تجهیزات مرتبط با تولید این انرژِی ها مانند تجهیزات مورد نیاز برای توربین های بادی ،ساخت سد ،نیروگاههای خورشیدی و مخصوصا تجهیزات مرتبط با انرژی زیست توده ای وزمین گرمایی توسعه در این بخشها کند تر دنبال شده است. ولی سرعت این رویکرد طی چند سال اخیر و با افزایش سرعت پیشرفت تکنولوژِ ی ، سرعت بیشتری نسبت به سالیان گذشته داشته است. امروزه انرژی تجدید پذیر مقرون به صرفه تر از 25 سال پیش است. هزینه انرژی باد از 40 سنت در هر کیلووات ساعت به کمتر از 5 سنت کاهش یافته است. هزینه تولید برق از نور خورشید( فتوولتائیک )، از بیش از 1دلار در هر کیلو وات ساعت در سال های دهه 1980 کاهش یافته به نزدیک 20سنت رسیده است. و هزینه های سوخت اتانول از 4 دلار در هر گالن در اوایل 1980s به 1،20 کاهش یافته است.  با توجه به اینکه این انرژِیهای تجدید پذیر به عنوان انرژی های پاک و سبز نیز نامیده شده اند از نظر زیست محیطی  و خطرات سوخت های فسیلی و اتمی روند  تمایل کشور های جهان به استفاده از آنها افزایش یافته است. اما تمامی این مطالب به این معنا نیست که این انرژِی های سبز خود باعث پاره ای از مشکلات در آینده نگردند.  به عنوان مثال انرژِی خورشیدی  که نیازمند جمع آوری اشعه های خورشیدی می باشد نیاز به فضای زیادی برای نصب تجهیزات می باشد. این مسئله بروی محیط زیست تاثیر منفی خواهد داشت به این معنا که با ساخت ساختمان،تاسیسات،جاده ها،خطوط انتقال نیرو و مبدلها گیاهان و حیوانات و زیست بوم آن منطقه تحت تاثیر آن قرار خواهند گرفت علاوه بر اینکه ماده مایعی که در این نیروگاههای خورشیدی استفاده می گردد بسیار سمی بوده و احتمال خطر نشت آن وجود دارد. مشکل بزرگ دیگر اینکه تمامی سلولهای خورشیدی موجود در تمامی نیروگاههای جهان جوابگوی تهیه 350 مگاوات برق می باشند که برای تامین برق منطقه ای مانند کالیفرنیا به تنهایی نیاز به 50000مگاوات برق می باشد.که این موضوع نیازمند منطقه ای وسیع و هزینه هایی سرسام آور خواهد بود.

  میانگین فضای مورد نیاز برای توربین های بادی که بتواند 1 مگاوات برق تولید نماید 17 هکتار است که تازه برای تامین برق 750 الی 1000 خانه کافی خواهد بود . نکته دیگر بد منظر کردن مناطق طبیعی ، مرگ و میر پرندگان در اثر برخورد با سیم ها و توربین می باشد. انرژِی زمین گرمایی محدود به مناطق خاصی در پوسته زمین می باشد چندمکان برای  منابع زمین گرمایی در کالیفرنیا وجود دارد. آبفشانهای شمال سانفرانسیسکو به عنوان مثال یکی از آنهاست. بخار خارج شده از اینگونه مناطق سوزاننده بوده که با توجه به دما و ترکیبات ممکن بسیار خورنده بوده و باعث نقص در اتصالات و لوله ها می گردد.هزینه آن اغلب از نیروگاههای گازسوز به دلیل هزینه های حفاری تحمیل شده بیشتر می باشد.
  ساخت سدها نیز برای تولید نیروی برق آبی نگرانی های زیست محیطی را به همراه دارد. اغلب مردم این گونه مناطق آواره شده  و مزارع و جنگل ها از دست رفته و شاهد ایجاد سیل خواهیم بود.در پایین دست رود،سدها باعث ایجاد تغییرات  ویژگی های شیمیایی، فیزیکی و بیولوژیکی رودخانه و زمین می گردند.
بنابراین باید گفت که انرژِی های تجدید پذیر برخلاف سوخت های فسیلی بر آلودگی محیط زیست تاثیر ناچیزی دارند ولی دارای برخی اشکالات مانند مصرف بالای تجهیزات و زمین،تاثیر منفی بر زیستگاههای گیاهان و حیوانات و مناظر فضای باز می باشند.
 
 
 

 

ثبت دامنه آسایشگاه خیریه کهریزک
نویسنده: پیمان کیان. ׀ تاریخ: برچسب:انرژی,تجدید پذیر,تجدید ناپذیر,باد,آب زمین گرمایی,هسته ای,هزینه,زیست توده ای, بیوماس,منابع انرژِی,منبع,برق,گرما,پیشرفت,انرژِی سبز,انرژِی پاک, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

 

یکی از واحدهای اساسی اندازه گیری برای اندازه گیری انرژیBTU یا واحد حرارتی بریتانیا است. BTU  به عنوان مقدار انرژی گرمایی است که برای بالا بردن درجه حرارت، 1 پوند (نیم کیلو) آب به اندازه  1 درجه فارنهایت، در شرایط سطح دریا لازم است.حدود 2000 BTU انرژِی برای  تهیه یک قوری قهوه مورد نیاز است .

انرژی همچنین می تواند از طریق واحد ژول اندازه گیری  شود . یک ژول مقدار انرژی مورد نیاز برای بلند 1 پوند به اندازه حدود 9 اینچ است.BTU برابر 1000 ژول می باشد. یعنی 2 میلیون ژول  برای یک قوری قهوه .

ژول از نام فیزیکدان انگلیسی به نام جیمز پرس کات ژول گرفته شده که بین سالهای 1818-1889 زندگی می کرده است. او کشف نمود که حرارت یک نوع انرژی است.

در سراسر جهان، دانشمندان برای اندازه گیری انرژی از ژول به جای BTU استفاده می نمایند.همانطور که مردم در سراسر جهان با استفاده از سیستم متریک  مانند متر و کیلوگرم کار خود را پیش می برند.(1 BTU=  یک کیلو ژول)
 

 

ثبت دامنه آسایشگاه خیریه کهریزک
نویسنده: پیمان کیان. ׀ تاریخ: برچسب:انرژی,ژول,متریک,واحد,اندازه گیری, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

    برچسب انرژی امروزه در اغلب کشورهای جهان وجود دارد و مصرف‎کننده را با میزان کارایی و مصرف انرژی هر یک از وسایل انرژی بر خانگی آشنا می‎کند. همچنین اطلاعات مشترکی درخصوص همه وسایل و اطلاعات اختصاصی مربوط به هر وسیله انرژی بر را در اختیار مصرف‎کنندگان قرار می‎دهد.

 

            برچسب انرژی از قسمت‎های مختلفی تشکیل شده است که هر قسمت نمایانگر اطلاعاتی است. که به طور مثال خریداران ماشین لباسشویی می‎توانند با توجه به این اطلاعات در هنگام خرید، دستگاهی را انتخاب کنند که در مقایسه با سایر مدل‎های مشابه دارای کارآیی و بازدهی بیشتری باشد.
            سه بخش اولیه این برچسب که در تمامی وسایل برقی خانگی مشترک می‎باشد به ترتیب نمایانگر علامت تجاری، نام شرکت سازنده و مدل دستگاه می‎باشد. بخش چهارم برچسب انرژی بوسیله 7 حرف لاتین از A تا G در هفت رنگ درجه‎بندی شده است که هر یک از حروف و رنگ ها معرف درجه‎ای از کارایی ومصرف انرژی دستگاه می‎باشد . حرف A‌ مندرج درروی فلش با رنگ سبز پررنگ نشانگرکمترین مصرف انرژی و بیشترین بازدهی دستگاه و حرف G مندرج در روی فلش با رنگ قرمز نشانگر بیشترین مصرف انرژی و کمترین بازدهی دستگاه است. بنابراین هر چه رتبه دستگاه بالاتر باشد کارایی آن نسبت به میزان انرژی که مصرف می‎کند بیشتر است، لذا مصرف‎کنندگان می‎توانند در هنگام خرید وسایل برقی خانگی با دقت و توجه به حرف لاتین و یا رنگ درج شده در این قسمت از میزان کارایی و بازده دستگاه اطلاع یابند.
            بخش پنجم، نمایانگر مصرف انرژی دستگاه بر اساس استاندارد ملی تدوین شده در بخش آزمون استاندارد می‎باشد و سایر بخش ها بیانگر اطلاعات اختصاصی در مورد هر یک از وسایل است. بطور مثال بخش‎های ششم و هفتم در ماشین لباسشویی نشانگر میزان قدرت پاک‎کنندگی و آبگیری دورتند دستگاه می‎باشد و آخرین بخش نیز آرم مؤسسه استاندارد را نشان می‎دهد.
 
            فواید استفاده از برچسب انرژی
استفاده از برچسب انرژی مزایا و فواید گوناگونی برای مصرف‎کنندگان اینگونه وسایل دارد که از آن جمله می‎توان به موارد زیر اشاره کرد:
·       انتخاب درست و آگاهانة مردم در هنگام خرید وسایل خانگی
·       آشنا ساختن مصرف‎کنندگان با میزان کارآیی و بازدهی وسایل برقی خانگی
·       بهینه‎سازی و کاهش مصرف ودر خانواده‎ها
·       کاهش آلودگی محیط زیست
·       آشنا سازی مصرف کنندگان نسبت به اطلاعات اختصاصی ویژه ومشترک هر وسیله انرژی بر
 
     توصیه‎های مربوط به برچسب انرژی
·       در هنگام خرید وسایل برقی پر مصرف، حتما به رتبه برچسب انرژی آن توجه فرمایید.
·       با خرید وسایل برقی با رتبه بالا در برچسب انرژی ( Aو B) هزینه های برق خود را کاهش دهید.
برگرفته از سازمان بهره وری انرژی ایران - سابا

 

ثبت دامنه آسایشگاه خیریه کهریزک
نویسنده: پیمان کیان. ׀ تاریخ: برچسب:بر چسب انرژِی,مصرف انرژی ,برچسب انرژی ( Aو B) ,بهینه‎سازی,کاهش مصرف,هزینه انرژی , ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

صفحه قبل 1 2 3 صفحه بعد

CopyRight| 2009 , scientific.alborz.LoxBlog.Com , All Rights Reserved
Powered By LoxBlog.Com | Template By:
NazTarin.Com