جندی شاپور (البرز)

علمی فرهنگی

دروازه خورشید در ارتفاع 4000 متر بالاتر از سطح دریا در کشور بولیوی واقع شده و یکی از عجیب ترین کشفیات جهان است.

این دروازه با نام پوماپونکو (Pumapunku) نیز شناخته می‌شود که بخشی از یک مجموعه بنای تاریخی به نام تیواناکا (Tiwanaka) و مربوط به 1500 سال پیش است.

تکنولوژی به کار رفته در این بنای تاریخی پیش‌کلمبیایی (pre-Clumbian) حتی پیشرفته‌تر از بناهای ساخته شده توسط آزتک‌هاست.

این دروازه بزرگ جهت ساخت یک معبد استفاده شده که سنگ‌های به کار رفته در آن از دو معدن جداگانه در فواصل 1600 و 8000 متری استخراج شده‌اند. هر کدام از بلوک‌های سنگی این بنا 180 کیلوگرم به بالا وزن داشته تعداد زیادی از آنها در ساخت دروازه به کار رفته است.

ثبت دامنه آسایشگاه خیریه کهریزک
نویسنده: پیمان کیان. ׀ تاریخ: برچسب:دروازه خورشید,عجیب ترین کشفیات جهان,برتر از علم,پوماپونکو (Pumapunku), پیش‌کلمبیایی (pre-Clumbian),, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

شرکت IBM در زمینه پیش‌بینی برای آینده شهرت دارد، و به تازگی لیست جدید پنج پیش‌بینی خود برای آینده را که به پنج در پنج شهرت یافته منتشر ساخته است.

براساس گزارش ساينس،‌ در ليست جديد IBM بر پنج فناوري كه بزرگترين تاثير را طي پنج سال آينده بر زندگي بشر خواهد داشت، تاكيد كرده‌است.

به گفته اين شركت طي پنج سال آينده جهان در زمينه هوش مصنوعي، تلسكوپ‌هاي فوق قوي،‌حسگرهاي هوشمند و تجهيزات پزشكي دچار تحولي بزرگ خواهد شد و در بخش‌هاي سلامت و درمان،‌محيط زيست، درك زمين و شناخت جهان تاثيرگذار  خواهند بود.

 

هوش مصنوعي و سلامت رواني

براساس نوع صحبت كردن افراد مي‌توان اطلاعات زيادي از شخصيت آنها به دست آورد، اينكه آيا فرد كسل است، يا آشفته يا پريشان و  يا بدبخت. انسان‌ها در روند تكامل خود آموخته‌اند اين نشانه‌ها را در حين سخن گفتن از خود بروز دهند اما پيشرفت سريعي كه در زمينه قدرت پردازشگرهاي رايانه‌ها رخ داده‌است به اين معني است كه تحليل گفتار نسبت به گذشته قدرتمند‌تر خواهد بود.

IBMپيش‌بيني مي‌كند تا پنج سال آينده آنچه مي‌گوييم و مي‌نويسيم مي‌توانند شاخص‌هايي براي سنجش سلامت رواني و فيزيك باشد. براي مثال مي‌توان با استفاده از يك اپليكيشن موبايل بيماري‌هايي مانند پاركينسون را به لطف محاسبات هوش مصنوعي در فضاي ابري تشخيص داد. تاكنون از اين شيوه براي تشخيص بيماري افسردگي در افراد استفاده شده‌است.

لنزهاي هوشمند

براساس پيش‌بيني جديد IBM، تا پنج سال آينده دوربين‌هايي قدرتمند و بسيار كوچك با سرعت و قدرت هوش مصنوعي درون لنزهاي چشمي تركيب شده و قدرت بينايي انسان را چند برابر خواهند كرد. در اين صورت علاوه بر نور مرئي،‌انسان قادر به ديدن امواج ماكرو، ميليمتري و فروسرخ خواهد بود ،‌آن‌هم تنها با استفاده از ابزاري كه مي‌توان آن را در جيب گذاشت يا به عينك وصل كرد.

ماكروسكوپ‌ها و درك جزئيات زمين

به لطف تصاوير ماهواره‌اي، اروز امكان ديدن هر نقطه از زمين فراهم شده‌است،‌ اما اين تنها آغاز راه است. IBM معتقد است سيستم‌هاي ماكروسكوپ قرار است به زودي تمامي داده‌هاي پيچيده مربوط به زمين را با يكديگر تلفيق كنند و به اين شكل انسان مي‌تواند آنها را به شيوه‌اي كاملا جديد تحليل كند.

چنين قابليتي نه تنها داده‌هاي بيشتري از ماهواره‌ها،‌حسگرهاي هوشمند و ايستگاه‌هاي هواشناسي استخراج مي‌كند،‌ راهكاري دقيق‌تر براي سازماندهي و دسته بندي اين داده‌ها در اختيار محققان قرار مي‌دهد.

آزمايشگاه روي تراشه

IBM پيش‌بيني مي‌كند از آنجايي كه فناوري روز به روز ابعاد فيزيكي كوچكتر و قدرت بيشتري پيدا مي‌كند و اين مي‌تواند بر كاربري‌هاي پزشكي تاثيري باورنكردني داشته باشد. براي مثال مي‌توان از چنين فناوري براي تصويربرداري پزشكي در خانه با كمترين هزينه ممكن  استفاده كرد و بيماري‌ها را با سرعت بيشتري تشخيص داد.

به گفته IBM، لابراتوراهاي روي تراشه را مي‌توان به عنوان كاراگاهان پزشكي براي دنبال كردن نشانه‌هاي حياتي در بدن به كار گرفت تا در صورت نياز به پزشك مراجعه كرد. به بيان ديگر، يك آزمايشگاه كامل بيوشيمي در كف دست هر انسان خواهد بود كه با كمك آن  مي‌توان بيماري‌هايي مانند سرطان يا پاركينسون را در مراحل اوليه آن رديابي كرد.

تا سال 2022 به گفته IBM  تجهيزات سلامتي و تندرستي مانند ردياب خواب يا تناسب اندام مي‌توانند اطلاعات خود را به سيستم هوش مصنوعي انتقال دهند تا فرد با مشورت اين سيستم سطح سلامت و كيفيت زندگي خود را بهبود ببخشد.

حسگرهاي هوشمند ردياب‌هاي آلودگي

پيش‌بيني IBM براين اساس است كه تركيبي از سخت‌افزارهاي هوشمند و تحليل‌هاي هوش مصنوعي مي‌توانند در رديابي آني آلودگي‌هاي محيط زيست به كار گرفته شوند. همانطور كه يك ردياب هوشمند مي‌تواند بلافاصله بيماري را در انسان تشخيص دهد،‌حسگرهاي هوشمند كار گذاشته شده در زمين يا درون پهپاد‌ها مي‌توانند آلودگي‌ها و آلاينده‌ها را در زمان حقيقي رديابي كنند،‌ بدون اينكه نيازي به انتقال نمونه‌برداري‌ها به آزمايشگاه داشته‌باشند. يكي از انواع اين آلودگي‌ها نشت متان است كه امكان مشاهده آن با چشم غير مسلح وجود ندارد و در عين حال دومين عامل آلاينده‌اي است كه در گرمايش جهاني نقش دارد. با قرار دادند حسگرهاي هوشمند در ميان خطوط لوله گاز متان مي‌توان به صورت آني نسبت به نشت اين گاز واكنش نشان داد.

ثبت دامنه آسایشگاه خیریه کهریزک
نویسنده: پیمان کیان. ׀ تاریخ: برچسب:شرکت IBM,قدرت پردازشگرهاي رايانه‌ها ,تحليل‌هاي هوش مصنوعي,تناسب اندام,, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

CopyRight| 2009 , scientific.alborz.LoxBlog.Com , All Rights Reserved
Powered By LoxBlog.Com | Template By:
NazTarin.Com