جندی شاپور (البرز)

علمی فرهنگی

پژوهشگران یک طرح اروپایی، در آزمایشگاهی در شمال اسپانیا، توانسته‌اند از کاه، یک زیست‌سوخت تازه بسازند.

زیست‌شناسان و شیمی‌دانان این مرکز پژوهشی که با استفاده از کاه، «بیوبوتانول» تولید می‌کنند می‌گویند این ماده‌ می‌تواند یک سوخت جایگزین تولید کند که‌ بسیار کاراتر بوده و با محیط زیست بسیار همسازتر است.

اینیس دل کمپو،‌ مهندس شیمی در این مرکز می‌گوید: «بوتانول،‌ در قیاس با دیگر زیست‌سوخت‌ها بسیار سنگین‌تر است یعنی فرّاریت بسیار کمتری دارد. بنابر این از انتشار گازهای مضر می‌کاهد و سبب می‌شود در پمپ‌بنزین‌ها یا تأسیسات صنعتی سوخت بسیار کمتری تبخیر شود.»

تبدیل خوراک دام به یک سوخت جایگزین، نیازمند یک فرآیند پیچیده مکانیکی، شیمیایی و مولکولی است. پژوهشگران برای رسیدن به فرمول تولید ایده‌آل، صدها فرآیند گوناگون را آزموده اند.

ایرانتزو الگریا که زیست‌شناس است فرآیند نهایی را چنین شرح می‌دهد:‌ «نخست کاه را آسیاب می‌کنیم. سپس آن را حدود ۵ دقیقه تا ۱۷۵ درجه سانتیگراد حرارت می‌دهیم و کمی اسید به آن اضافه می‌کنیم. حاصل کار بستر مناسبی برای افزودن آنزیم‌ها است. این آنزیمها زنجیره سنگین مولکولی مخلوط ما را می‌شکنند و آن را به مولکولهای ساده‌‌ای تجزیه می‌کنند که «مونومر» نام دارد. بعد باکتری‌هایی را می‌فرستیم تا از این مولکولها تغذیه کنند و آنها را مستقیما به بوتانول تبدیل کنند.»

اما در بریتانیا بود که زیست‌شناسان، باکتری مناسب برای این فرآیند را کشت دادند. نخستین انتخاب آنها ریزاندامواره‌هایی بود که مقاومت بسیاری در برابر برخی مواد شیمیایی نشان می‌دادند.

هالی اسمیت، زیست‌شناس مولکولی درباره تولید این باکتری‌های خاص‌ می‌گوید:«چالش اصلی ما کار کردن با ماده اولیه‌ بود، چون مواد شیمیایی بازدارنده‌ای در آن هست که فرآیند تخمیر باکتری‌ها را دچار تنش می‌کند. بنابراین نوعی باکتری‌ پرورش دادیم که مقاومت زیادی نسبت به این مواد شیمیایی دارد.»

 

آزمایشها نشان داده که بوتانول حاصل از این فرآیند را می‌توان تا ۴۰ درصد با بنزین و تا ۱۶ درصد با گازوئیل آمیخت. اکنون پژوهشگران به آینده این راه می‌اندیشند. اما بوتانول عملا کی می‌تواند وارد بازار شود؟

ادوارد تیموتی دیویس، ‌مهندس زیست‌شیمی و همکار پروژه بوتانکست می‌گوید: «فناوری این کار موجود است. نکته این است که هزینه تولید را پایین بیاوریم. احتمالا ۵ تا ۱۰ سالی زمان لازم است تا به اراده تجاری لازم برسیم. تغییر مقررات هم لازم است و اینها بدون نیاز بازار فراهم نمی‌شود.»

این دانشمندان امیدوارند کارشان به پروژه ویژه اتحادیه اروپا کمک کند؛ پروژه‌ای که هدفش آن است که تا سال ۲۰۲۰ میلادی دست‌کم ۱۰ درصد از سوخت ترابری کشورهای اروپایی از منابع تجدیدپذیر فراهم شود.

ثبت دامنه آسایشگاه خیریه کهریزک
نویسنده: پیمان کیان. ׀ تاریخ: برچسب:کاه,ایرانتزو الگریا, زیست‌سوخت‌ها, بوتانول,پروژه بوتانکست,فرآیند تخمیر باکتری‌ها ,, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

باستان‌شناسان بزرگ‌ترین و بی‌سابقه‌ترین قربانگاه دسته‌جمعی کودکان را در قاره آمریکا کشف کردند.

در این گور دسته‌جمعی اجساد بیش از ۱۴۰ کودک در منطقه شمالی پرو و در نزدیکی ساحل اقیانوس آرام شناسایی شده است. بنابر شواهد به دست آمده، این کودکان در حدود ۵۵۰ سال پیش(۱۴۰۰-۱۴۵۰ میلادی) و در یک مراسم مشخص قربانی شده‌اند.

بر اساس نتایج بررسی دی.ان.ای اسکلت‌ها، قربانیان از یک جنسیت برخوردار نیستند و هم دختر و هم پسر در میان آنها وجود دارد.

همچنین در این قربانگاه که به تعلق دارد، بقایای اجساد بیش از ۲۰۰ لاما نیز کشف شده که ظاهرا آنها نیز جملگی در یک مراسم مشخص قربانی شده‌اند.

این کشف بی‌سابقه با حمایت مالی نشنال جئوگرافی صورت گرفته و توسط پایگاه اینترنتی این نهاد نیز منتشر شده است.

در سال ۲۰۱۱ میلادی نیز قربانگاه دیگری در منطقه هانچاکیتو لاس لاماس و در یک معبد ۳۵۰۰ ساله کشف شد که در آن بقایای اجساد ۷۴ قربانی شناسایی شد.

برپایه اعلام موسسه نشنال جئوگرافی، در کشف تازه، بقایای اجساد ۱۴۰ کودک بین ۵ تا ۱۴ سال پیدا شده است‌ که اکثر آنها بین ۸ تا ۱۲ سال سن داشته‌اند.

در این اجساد نشانه زخم‌هایی عمیق از جمله در قفسه سینه آنها وجود دارد که می‌تواند حاکی از بیرون کشیدن قلب آن‌‌ها باشد. همچنین بسیاری از این کودکان با رنگ قرمز سولفورسیماب نشانه‌گذاری شده‌اند. بر پایه همین نشانه‌ها فرضیه قربانی شدن آنها تقویت شده است.

لاماهای قربانی شده نیز همگی کمتر از ۱۸ ماه سن داشته‌اند و رو به شرق و به سمت کوه‌های آند دفن شد‌ه‌اند.محققان می‌گویند کشف لایه‌ای از گل در جریان حفاری ها ممکن است نشانه‌ای از این باشد که چیموها در واکنش به تغییرات آب و هوایی شدید در فاصله سال های ۱۴۰۰ تا ۱۴۵۰ میلادی اقدام به قربانی کردن کودکان و لاماها کرده‌اند تا شاید با برقراری ارتباط با خدایان و نیروهای فراطبیعی بر این تغییرات فائق آیند.

چیموها قومی ماه‌پرست بودند که از تمدن اینکا شکست خوردند. تمدن اینکاها نیز ۵۰ سال بعد و با ورود اسپانیایی‌ها به آمریکای جنوبی متلاشی شد.

پیشتر و در دوره استعمار اسپانیا در منطقه آمریکای جنوبی، رخداد قربانی کردن انسان در میان اقوام آزتک، مایا و اینکا ثبت شده بود که در کاوش های علمی اخیر نیز تایید شده بود. اما کشف قربانگاه کودکان، آن هم در تمدن کمتر شناخته شده چیمو نه تنها در آمریکا بلکه در کل جهان بی‌سابقه است.

ثبت دامنه آسایشگاه خیریه کهریزک
نویسنده: پیمان کیان. ׀ تاریخ: برچسب:قربانگاه دسته‌جمعی کودکان , قاره آمریکا,امپراتوری چیمو , نشنال جئوگرافی, کوه‌های آند ,, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

CopyRight| 2009 , scientific.alborz.LoxBlog.Com , All Rights Reserved
Powered By LoxBlog.Com | Template By:
NazTarin.Com