ابزار رایگان وبلاگ

درخواست همیاری برای دومین گام راه شاهنامه :«راه شاهنامه» جایگزین فرهنگی برای «ماراتن»
 
جندی شاپور (البرز)
علمی فرهنگی

راه شاهنامه دومین گام نمادین خود را برای  پاک کردن  دروغ ماراتن 25 اردیبهشت‌ماه، تا توس آرامگاه  فردوسی را به اجرا می‌گذارد و در این راه از فرهنگ‌دوستان در خواست همیاری دارد.
اکبر پدرام این‌بار در این حرکت نمادین سر به آستان خداوندگار سخن  خواهد سایید تا به جهانیان بگوید: تنها جانشین زیبنده برای «ماراتن» چیزی نیست جز میراث معنوی جهانیان «شاهنامه».
دونده‌ي البرزي علي اكبر پدرام گام نخست راه شاهنامه را در حركتي نمادين آبان ماه 1392 خورشیدی، از ورزشگاه شريعتي كرج، ٤٤ كيلومتر دَويد تا به شاهنامه برسد و نشان داد «راه شاهنامه» نماد صلح و آشتي است و شايسته است جايگزين «ماراتون» كه پيام‌آور جنگ و خونريزي است، بشود.
دونده‌ي پیشکسوت البرزی اکنون کارشناس ادبیات و مدرس شاهنامه فردوسی و آشنا با ادبیات ایران و تاریخ است و باور دارد نام ماراتون احساس ناخوشایند جنگ را به همراه دارد.
 پدرام دونده‌ي استقامت استان البرز 57 سال دارد. او 10 سال است كه دونده‌ي حرفه‌اي است و هموند هیات  پیشکسوتان دونده‌ي کرج است که سال ١٣٨٨ خورشيدي در پيكارهاي قهرمانی پیشکسوتان کرج به قهرمانی رسیده است.

به ادعای رخدادنگاران یونانی، در سال ۴۹۰ پیش از میلاد، یک سرباز یونانی فاصله‌ی ۴۲ کیلومتری میان دشت ماراتون تا آتن را دوید، که به آتنی‌ها بگوید که سپاه ایران شکست خورد!
در سال ۱۸۹۶ میلادی، میشل برل (Michel Breal) فرانسوی پیشنهاد کرد که این «دو» وارد بازی‌های المپیک شود، کمیته‌ی المپیک نیز این پیشنهاد را پذیرفت.
 
خبرنگار امرداد- فرزانه خسروی 


Location:Tehran-Mehrabad
Temperature:12 °C
Comfort Level:9 °C
Dew point:-6 °C
Pressure:1016 millibars
Humidity:28%
Wind:30 km/h from 300° West-northwestDirection East-southeast
Last update:Sat 12:30 IRST

نظرات شما عزیزان:

دهیوپت ونداد
ساعت13:50---18 فروردين 1393
سلام ممنونم


پاسخ:خواهش ممنون سر زدید


نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:



درباره وبلاگ


به تارنمای جندی شاپور البرز خوش آمدید. دانشگاه گندی شاپور در عصر خود بزرگترین مرکز فرهنگی شد. دانشجویان و استادان از اکناف جهان بدان روی می‌آوردند. مسیحیان نسطوری در آن دانشگاه پذیرفته شدند و ترجمه سریانی‌های آثار یونانی در طب وفلسفه را به ارمغان آوردندنو افلاطونیها در آنجا بذر صوفی گری کاشتند. سنت طبی هندوستان، ایران، سوریه و یونان در هم آمیخت و یک مکتب درمانی شکوفا را به وجود آورد.
آخرین مطالب
نويسندگان