تامسون رویترز، شرکت چندملیتی عرضهکننده اطلاعات برای نیروهای متخصص، با بررسی منابع علمی و اختراعات و دستاوردهای ثبت شده جدید، ۱۰ پیشبینی درباره تحولاتی کرده که علم و تکنولوژی تا سال ۲۰۲۵ در زندگی ما بوجود خواهند آورد.
گزارش تامسون رویترز بر پایه تجزیه و تحلیل اطلاعاتی است که در آخرین منابع علمی از جمله درباره اختراعات و دستاوردهای جدید عرصه دانش و تکنولوژی موجود است. در این گزارش پیشبینی شده که علم و تکنولوژی چگونه زندگی ما در دو دهه دیگر را متحول خواهد ساخت.
پژوهشگران برای آنکه این گزارش را تهیه کنند در گام نخست ۱۰ حوزه جدید تحقیقاتی را که در علوم گوناگون درحال پا گرفتن هستند، بر اساس تواتر ذکر نام آنها در منابع علمی شناسایی کردند. آنها در گام بعدی اختراعاتی را که از سال ۲۰۱۲ تا کنون ثبت شدهاند بررسی کردند تا تعیین کنند در کدام ۱۰ عرصه هم اکنون بیشترین اختراعات در حال بهثمر رسیدن هستند.
این پژوهشگران سپس حوزههایی از تکنولوژی را که بیشترین علائق تجاری و تحقیقات علمی را برمیانگیزند بررسی کردند تا روشن شود بزرگترین دستاوردهای جدید علمی و فنی در آینده در کدام عرصهها خواهد بود.
در اینجا نظری میافکنیم به ۱۰ پیشبینی تامسون رویترز در مورد تغییراتی که با کمک علم و تکنولوژی تا سال ۲۰۲۵ رخ میدهد:
انرژی خورشیدی بزرگترین منبع انرژی در کره زمین خواهد بود
در بیشتر مقالههای علمی دو سال اخیر تکرار شده است که در آینده نزدیک پیشرفت تکنولوژی فتوولتائيک و بهکارگیری فتوکاتالیزور فرآیند تبدیل نور آفتاب به انرژی را بسیار تسهیل میسازد، به گونهای که انرژی خورشیدی میتواند نه تنها مورد استفاده گروه کوچکی که به فکر حفاظت از محیط زیستاند، بلکه دراختیار توده مردم قرار گیرد.
DW
آزمایشهای دورنوردی (Teleportation) معمول خواهد شد
برپایه تحقیقات درباره "ذره بوزون هیگز" شاید در آینده واقعا عبارت "منتقلم کن، اسکاتی!" [از سریال علمی تخیلی Star Trek] عمل کند. پیشبینی میشود که آزمایشهای مربوط به "دورنوردی"، یعنی جابجایی یک ماده از یک نقطه به نقطه دیگر بدون عبور از فضای فیزیکی ما بین آنها، عادی شود. در منابع علمی از سال ۲۰۱۲ "ذره بوزون هیگز" ۴۰۰ بار تکرار شده است .
همه چیز در همه جا دیجیتالی خواهد شد
همه چیز از کوچکترین اشیاء مورد استفاده شخصی تا مناطق جغرافیایی مختلف در سراسر دنیا به یمن پیشرفت فنآوریهای این عرصه از جمله تکنولوژی ۵جی به صورت دیجیتال هدایت خواهد شد.
دیابت نوع یک قابل پیشگیری خواهد شد
در نتیجه پیشرفتهایی که در عرصه مهندسی ژنتیک حاصل شده است، دانشمندان قادر خواهند بود که مبدأ بیماری دیابت نوع یک را تشخیص داده آن را درمان کنند. در حال حاضر مهمترین دستاوردهای علمی مهندسی ژنتیک متعلق به این عرصه تحقیقاتی است.
نقشهبرداری DNA در هنگام تولد رایج خواهد شد
پژوهش درباره ژن انسان در آینده نیز یکی از عرصههای هیجانانگیز تحقیقات علمی خواهد بود. پیشرفت در فنآوری نانو همراه با استفاده از فنآوریهای گستردهتر برای "دادههای بزرگ" تشخیص بیماریها را ممکن خواهند ساخت.
پروازهای الکتریکی آغاز خواهد شد
مهندسی هوا فضا همراه با فنآوریهای باتری جدید باعث تقویت عرصه حمل و نقل در زمین و هوا از طریق وسایل الکتریکی میشود.
شیوههای درمان سرطان ضررهای جانبی کمتری خواهند داشت.
از هم اکنون تلاش برای تولید داروها با دقت بیشتر صورت میگیرد تا تاثیرات ناتوانکننده مواد شیمیایی سمی بر بدن بیماران تحت درمان کاهش یابد. شمار چنین داروهایی در آینده بیشتر خواهد شد.
بستهبندیهای ساخته از سلولز جایگزین بستهبندیهای مبتنی بر مواد نفتی خواهند شد
از هم اکنون کسانی که آگاه به حفاظت از محیط زیست هستند درباره استفاده از بستهبندیهایی چون کیسههای پلاستیک هشدار میدهند. در آینده بستهبندیهایی بر پایه سلولز که ۱۰۰ درصد جذب طبیعت شود جای آنها را خواهد گرفت.
کمبود یا نوسان بهای مواد غذایی دیگر وجود نخواهد داشت
پیشرفت در فنآوریهایی چون نوررسانی و تصویربرداری و تصویرسازی همراه با استفاده از علم ژنتیک در تولید محصولات محیطی مناسب برای تولید محصول و جلوگیری از نابودی آن بوجود خواهد آورد.
شمار بیماران مبتلا به دمانس کاهش خواهد یافت
با افزایش شناخت درباره دلایل بروز بیماری دمانس، در روشهای درمان آن نیز پیشرفت حاصل خواهد شد.
رئیس شرکت تامسون رویترز، بسیل مفتاح، درباره پیشبینی آینده میگوید: «ما گوی پیشگویی نداریم که بتوانیم در آن آینده را ببینیم. اما چیزی بهتر از آن داریم که نقل قولهای منابع علمی و اطلاعات درباره اختراعات ثبت شده هستند. وقتی این اطلاعات را با هم در یکجا بررسی کنیم، میتوانیم دستاوردهای جدیدی را ببینیم که زندگی همه ما را در آینده تغییر خواهند داد.»
DW
Location: | Tehran-Mehrabad |
Temperature: | 12 °C |
Comfort Level: | 9 °C |
Dew point: | -6 °C |
Pressure: | 1016 millibars |
Humidity: | 28% |
Wind: | 30 km/h from 300° West-northwest |
Last update: | Sat 12:30 IRST |
نظرات شما عزیزان:
فريناز
ساعت11:54---13 تير 1393
من اگر دست زنانم نه من از دست زنانم
نـــه از اینم نــه از آنم مــن از آن شهر کـلانم
نـــه پـــی زمــــر و قمــارم نه پی خمر و عقارم
نـــه خمیـــرم نــــه خمـــارم نــه چنینم نه چنانم
مـــن اگـــر مست و خرابم نه چو تو مست شرابم
نه ز خاکم نه ز آبم نه از این اهــــل زمــــانم
خـــرد پـــوره آدم چـــه خبـــر دارد از ایــن دم
کــــه مــن از جمــله عالــم به دو صد پرده نهانم
مشنـو این سخن از من و نه زین خاطر روشن
که از این ظاهر و باطن نه پذیرم نه ستانم…
مولوي
پاسخ:خیلی ازتون ممنونم که سر می زنید و نظر میدید.