ابزار رایگان وبلاگ

آیا می توان نئاندرتال، بشر اولیه را دوباره خلق کرد؟
 
جندی شاپور (البرز)
علمی فرهنگی

به گفته دکتر چرچ، برخی از فن آوری ها نسبت به گذشته، بسرعت در حال رشد هستند. بطور خاص در حال حاضر خواندن و نوشتن رمزهای دی ان آ یک میلیون بار سریعتر نسبت به هفت یا هشت سال پیش صورت می گیرد.

جورج چرچ استاد ژنتیک در دانشکده پزشکی هاروارد می گوید: “پیشرفت فن آوری در این زمینه زیاد بوده و واقعا قابل مقایسه با اطلاعات یک فرد عادی نیست. مردم عادی نمی دانند که مثلا می توان تنها با یک سلول پوستِ یک موش همه سلولهای بدن را بوجود آورد. این را می شود از طریق قرار دادن سلول در یک روند رشد طبیعی جنین اثبات کرد و موجب تولد موشی شد که همه سلولهای بدنش در واقع از همان تک سلول پوست او مشتق شده اند.”

گرفتن نمونه دی ان آی این انسانهای اولیه هم به سختی آنچه بسیاری از مردم فکر می کنند نیست. درون موزه آمریکایی تاریخ طبیعی، نمونه های “دی ان آ” به دست آمده از انسانهای اولیه در معرض دید عموم قرار داده شده است.

راب دیسیل یکی از مسئولان موزه تاریخ طبیعی در آمریکا می گوید: “در موارد زیادی ما توانایی جدا کردن دی ان آ از فسیلها را داریم. این فسیلها باید نسبتا جوان باشند. در مورد نئاندرتال ها ما فسیلهای جوانی داریم که با اینکه سی تا چهل هزار سال عمر دارند، دی ان آی آنها از بین نرفته است و می توان آنها را از استخوانها جدا کرد.”

اما دیسِیل و چِرچ مثل اکثر پژوهشگران این حوزه نگران این هستند که شبیه سازی نئاندرتال ها ممکن است دغدغه های اخلاقی را در جوامع برانگیزد. تصور اینکه می توان یک انسان شبیه سازی شده را به دنیا آورد هم مشکل است.

راب دیسیل یکی از مسئولان موزه تاریخ طبیعی در آمریکا می گوید: “به نظرم در حال حاضر احتمال دیدن یک نئاندرتال شبیه سازی شده به همان اندازه احتمال دیدن یک تیرانوسور تی رِکس (یک گونه از دایناسور) در پارک مرکزی است و این به خاطر مسائل اخلاقی مرتبط با آن است و من فکر می کنم دغدغه های اخلاقی نهایتا موجب توقف آزمایش هایی خواهند شد که از طریق آن یک انسان می تواند جنین یک انسان اولیه را همانگونه که دوست دارد بوجود آورد، اما از نظر فنی به مرحله ای رسیده ایم که این کار، عملی به نظر می رسد.”

به گفته دکتر چرچ، اگر اندیشه خلق دوباره بشر نئاندرتال، روزی تحقق بیابد، آنگاه این موجود نوعی حس هویت خواهد داشت و انسان “نئونئاندرتال” فرهنگ خاص خود را پیدا خواهد کرد و حتی ممکن است تبدیل به یک نیروی سیاسی شود!


Location:Tehran-Mehrabad
Temperature:12 °C
Comfort Level:9 °C
Dew point:-6 °C
Pressure:1016 millibars
Humidity:28%
Wind:30 km/h from 300° West-northwestDirection East-southeast
Last update:Sat 12:30 IRST

نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:



درباره وبلاگ


به تارنمای جندی شاپور البرز خوش آمدید. دانشگاه گندی شاپور در عصر خود بزرگترین مرکز فرهنگی شد. دانشجویان و استادان از اکناف جهان بدان روی می‌آوردند. مسیحیان نسطوری در آن دانشگاه پذیرفته شدند و ترجمه سریانی‌های آثار یونانی در طب وفلسفه را به ارمغان آوردندنو افلاطونیها در آنجا بذر صوفی گری کاشتند. سنت طبی هندوستان، ایران، سوریه و یونان در هم آمیخت و یک مکتب درمانی شکوفا را به وجود آورد.
آخرین مطالب
نويسندگان